25.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăBucurestiDoliu în lumea justiției din România. Fosta șefă a Parchetului de pe...

Doliu în lumea justiției din România. Fosta șefă a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, Alexandra Șinc, a murit

Articole Similare

Este o mare tristețe în lumea justiției din România. Alexandra Șinc, fosta șefă a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a decedat la vârsta de 49 de ani. Ea tocmai se pensionase în 2021. Poliția a fost chemată la locuința ei deoarece prietenii și familia susțineau că nu mai răspunde la telefon. Când polițiștii au ajuns la locul incidentului, au constatat că femeia nu mai avea puls. Cauza decesului ar putea fi un atac de cord. Cadavrul ei a rămas ne descoperit câteva zile, până când vecini au alertat poliția cu privire la mirosul suspect care venea din apartamentul ei.

Ofițerii au forțat ușa, deoarece nu primeau niciun răspuns, și au găsit trupul neînsuflețit al femeii.

Prietenii și familia fostei șefe susțin că de mulți ani aceasta se confrunta cu probleme de sănătate și că un atac de cord ar fi putut fi cauza decesului ei.

Cine era Alexandra Șinc? Alexandra Șinc era absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Pe parcursul carierei sale, ea a publicat mai multe lucrări legate de profilul său, precum Codul de procedură penală. Fosta procuroare avea o reputație excelentă în domeniul său. Era recunoscută ca fiind un profesionist și a vorbit într-un interviu acordat anul trecut despre provocările din domeniu, potrivit sursei Evz.ro:

“La stresul aferent funcției de conducere, eu rezist la stres, dar nu la stresul pe termen lung. Și nici nu cred că cei care îmbătrânesc în funcții de conducere și nu le mai părăsesc, nu cred că se implică 100%, pentru că nu e posibil omenește acest lucru (n.r. – să te implici la maximum).(…) Mai e o chestiune subestimată, foarte reală. Toate interdicțiile pe care le ai, incompatibilitățile, anturajul pe care trebuie să ți-l faci, dincolo de ceea ce ce te obligă legea și regulamentul”.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, de asemenea, trecerea în neființă a fostei șefe de Parchet:

Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a doamnei ȘINC ALEXANDRA, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu s-o odihnească!

Trupul neînsuflețit al femeii va fi expus vineri, 27 ianuarie, la ora 11:00, la Capela Cimitirului Străulești II (com. Mogoșoaia, șos. Odăii, nr. 471, jud. Ilfov). La aceeași locație, sâmbătă, 28 ianuarie, la ora 11:00, va avea loc serviciul funerar.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...