19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăClujÎn comuna Buza s-au luat măsuri pentru degajarea zăpezii

În comuna Buza s-au luat măsuri pentru degajarea zăpezii

Articole Similare

Primii fulgi de zăpadă căzuți în această iarnă deja dau bătăi de cap administrațiilor locale. Nu și în comuna Buza, unde, prin grija primarului Ștefan Czéger, înainte  cu o zi s-au făcut probele la cele două utilaje de deszăpezire aflate în dotarea Primăriei. Este vorba de un buldoexcavator și un tractor dotat cu lamă, care au fost gata să pornească pe teren.

Localitatea de pe Câmpie se află pe un deal înalt, unde este destul de greu să te deplasezi. Drumurilor comunale, care se întind pe 22 de kilometri, au și fost luate în primire de utilajele și mașinile de deszăpezire. Până în momentul documentării noastre nu au fost probleme în privința circulației rutiere, doar pe dealul Habadocului, între Țaga și Buza, s-a depus un strat mai gros de zăpadă, dar acolo acționează utilajele aparținând de Drumuri și Poduri Județene Cluj SA.

După cum ne-a declarat edilul-șef al comunei Buza, în depozitele Primăriei se află 1000 tone material antiderapant (nisip și sare), deci cantități suficiente pentru curățirea drumurilor, asigurându-se astfel buna desfășurare a circulației mașinilor, mai ales a microbuzelor care transportă elevii și cadrele didactice la școala din Buza, aflată în plin reabilitare.

În împrejurimile municipiului Gherla mai este o comună așezată pe dealuri, este vorba de Sânmărtin, cu nu mai puțin de 8 sate componente, și unde Primăria are în dotare două utilaje de deszăpezire, care  au și început să curețe drumurile din zonă.

Szekely Csaba

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...