26.1 C
București
vineri, iulie 12, 2024
AcasăBucurestiÎn urma efectuării Probei A de anti-doping, sportiva Maria Bioldor a fost...

În urma efectuării Probei A de anti-doping, sportiva Maria Bioldor a fost depistată pozitiv

Articole Similare

Maria Boldor, sportiva care a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2022, a fost suspendată temporar din cauza rezultatului pozitiv al probei A de anti-doping. Ea a solicitat deja analizarea probei B, conform News.ro.

Scrimera în vârstă de 26 de ani, a fost depistată cu substanța ostarină în organism, în urma unui test anti-doping efectuat de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) în decembrie 2022. Suspendarea sa provizorie a început din data de 11 ianuarie 2023.

Surse din cadrul ANAD au confirmat pentru Gazeta Sporturilor rezultatele pozitive ale sportivei. Substanța folosită de aceasta este considerată de trei ori mai puternică decât testosteronul. Ostarina este un steroid anabolizant și se administrează oral, conform G4Media.ro.

„Cazul este în curs de gestionare, iar noi suntem autoritatea de gestionare a rezultatelor. A fost în planul nostru de control doping, era și acest control doping în afara competiției, a declarat Gabriela Andreiașu, director general în cadrul ANAD”.

Suspendarea sportivei a fost impusă de Clubul Sportiv al Armatei Steaua după ce au fost primite rezultatele de la ANAD. Sportiva este membru al echipei naționale de scrimă a României și este inclusă în programul ADAMS, care include sportivii cu șanse de calificare la Jocurile Olimpice. Clubul Sportiv al Armatei Steaua susține sportiva în această perioadă.

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua susține un sport curat, fără dopaj, iar până la soluționarea finală a cazului este alături de sportiva sa, relatează acesta în comunicatul de presă”.

Acesta nu este primul incident de dopaj descoperit în familia sportivei. Sora ei, Alexandra, care împărtășește aceeași pasiune pentru sport, a fost testată pozitiv pentru cocaină. Ca urmare a rezultatelor, ea a fost suspendată pentru 4 ani, deoarece drogul consumat este o substanță interzisă, conform G4Media.ro.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...