35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăEconomicÎncă un focar de gripă aviară confirmat pe platforma zootehnică din Codlea...

Încă un focar de gripă aviară confirmat pe platforma zootehnică din Codlea / Ferma cu peste 44.000 de curcani aparţine aceluiaşi agent economic / Suspiciune la o fermă cu 113.000 de păsări

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

”Din datele preliminare ale anchetei epidemiologice a rezultat că între cele două ferme comerciale există un raport de cauzalitate, acestea utilizând aceleaşi mijloace de transport pentru furaje şi aceleaşi mijloace de transport pentru colectarea cadavrelor”, a transmis, sâmbătă, ANSVSA.

Sursa citată a precizat că ferma aparţine aceluiaşi agent economic şi are un efectiv de 44.477 de curcani.

”În cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) s-a aprobat planul de măsuri pentru fermele afectate de pe platforma zootehnică, care se aplică în focarul de boală şi în zonele de protecţie şi supraveghere, în conformitate cu legislaţia specifică, europeană şi naţională”, a mai transmis ANSVSA.

Potrivit instituţiei, în zonele de protecţie şi supraveghere, stabilite în urma declarării focarelor, sunt menţinute măsurile de restricţie severe privind circulaţia persoanelor, animalelor şi a mijloacelor de transport pentru toate fermele.

”Nicio pasăre de curte şi niciun mamifer domestic nu trebuie să intre sau să iasă din exploataţiile din zonele de restricţie, fără autorizarea autorităţii competente”, a mai transmis ANSVSA.

Instituţia a precizat că, sâmbătă, a apărut o nouă suspiciune de prezenţă a virusului gripei aviare la o altă fermă de curcani, BRAVCOD SRL – F5, care aparţine aceluiaşi agent economic, cu un efectiv de 113.407 de păsări, unde au fost înregistrate mortalităţi peste limita tehnologică.

”Inspectorii sanitari veterinari au prelevat probe, care vor fi transmise la Institutul de Diagnotic şi Sănătate Animală, pentru confirmarea diagnosticului de gripă aviară”, a mai precizat ANSVSA.

 

 

 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...