26.1 C
București
vineri, iulie 12, 2024
AcasăExterneMedvedev critică încercările Occidentului de a „preveni” al Treilea Război Mondial prin...

Medvedev critică încercările Occidentului de a „preveni” al Treilea Război Mondial prin înarmarea Kievului

Articole Similare

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, a reacționat vehement la afirmațiile surprinzătoare făcute de ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a criticat, sâmbătă, statele occidentale pentru presupusele lor eforturi de a „justifica” aprovizionarea Ucrainei cu arme, susținând că această acțiune este menită să evite următorul conflict global.

„În primul rând, protecția Ucrainei, de care nimeni nu are nevoie în Europa, nu va salva Vechea Lume decrepită de represalii”, a declarat Medvedev, argumentând că dacă al treilea război mondial va începe „atunci, din păcate, nu va fi pe tancuri și nici măcar pe luptători”.

Comentariile lui Medvedev vin ca răspuns la declarațiile ministrului italian al Apărării, Guido Crosetto, care afirmase că o eventuală invadare a tancurilor rusești în Kiev ar însemna că al treilea război mondial este pe cale să izbucnească și că armamentul livrat Ucrainei este menit să oprească respectiva escaladare, notează agenția de știri Baha.

„Ţările europene şi din NATO sunt primele care doresc să evite escaladarea”

Potrivit ministrului italian, cel de-al Treilea Război Mondial ar putea începe „în momentul în care tancurile ruseşti ar ajunge la Kiev” şi deci „la frontierele Europei”. „A ne asigura ca acest lucru să nu se întâmple este singura modalitate de a opri declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial”, a subliniat Crosetto.

Crosetto asigurase deja joi că ţara sa va trimite doar arme defensive care să permită apărarea Ucrainei de agresiunea rusă şi pentru a „opri” o escaladare a conflictului.

„Trebuie să avem curajul de a lua decizii dificile pentru a evita situaţii mai grave. Ţările europene şi din NATO sunt primele care doresc să evite escaladarea. Cu toţi aşteptăm posibilitatea de a se ajunge la negocieri pentru pace”, a spus ministrul în cadrul unui interviu difuzat pe postul de televiziune La7.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...