15.3 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăBucurestiNoul tramvai Imperio, cel cu nr. 20 a ajuns în Capitală. Acesta...

Noul tramvai Imperio, cel cu nr. 20 a ajuns în Capitală. Acesta va circula pe linia 41

Articole Similare

Stelian Bujduveanu, Viceprimarul General al Municipiului București, , a anunțat că ieri, 27 ianuarie 2023, a sosit în Capitală cel de-al 20-lea tramvai Imperio, care circula de linia de tramvai 41.

Acesta va fi asamblat până săptămâna viitoare. Stelian Bujduveanu, a transmis că noul tramvai va intra în circulație, cât de curând posibil, pe linia de tramvai 41.

„Pe acest traseu circulă deja 18 tramvaie noi. Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna Februarie, a transmis Viceprimarul General al Municipiului București”.

Linia de metrou ușor ajunge din Ghencea până la Piața Presei și  legătura între nordul și vestul orașului. Aceasta este prima linie din București pe care circulă doar tramvai noi Imperio.

Iată traseele pe care vor circula tramvaie Imperio:

Stelian Bujduveanu a transmis și care vor fi următoarele trasee din Capitală pe care vor fi introduse noile tramvaie. Primele vor fi:

  • Linia 25 (12 tramvaie): terminal Depou Militari – terminal C.F.R. Progresu și retur,
  • Linia 32 (15 tramvaie): terminal Piața Unirii – terminal Depou Alexandria și retur.

Pe aceste două linii tramvaiele Imperio vor circula din primăvara anului 2023.

Totodată, celelalte linii pe care vor circula noile tramvaie sunt: 1, 10, 21, 40, 55. Pe aceste linii tramvaiele vor fi circula abia după ce vor fi modernizate căile de rulare.

„Graficul de livrare a tramvaielor Imperio este de 4 (patru) unități în fiecare lună calendaristică, a transmis Stelian Bujduveanu”.

Viceprimarul General al Municipiului București a ținut să reamintească că în 2023, Primăria Muncipiului București va începe lucrările de modernizare pentru mai multe de 50 de km de șine de tramvai din Capitală.

Investiția pentru realizarea acestui proiect de infrastructură e în valoare de 1,9 miliarde de lei, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 18 luni.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...