25.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăEconomicPoliţia spaniolă confiscă 4,5 tone de cocaină în largul Insulelor Canare, la...

Poliţia spaniolă confiscă 4,5 tone de cocaină în largul Insulelor Canare, la bordul unui cargou togolez, ”Orion V”, care transporta vite din America Latină în O.Mijlociu

Articole Similare

Cargoul a fost ”controlat şi percheziţionat” în trecut, ”însă nu s-au găsit droguri la bord, în pofida unor indicii suficiente”, anunţă poliţia.

Un dispozitiv ”aeronaval” a permis marţi descoperirea cocainei, ascunsă într-un siloz destinat alimentării vitelor, precizează poliţia.

În operaţiune – la care au luat parte între altele, Agenţia americană antidrog (DEA), Centrul Operaţional Internţaional de Analiză a Informaţiilor Maritime Clasificate privind Stupefiante (MAOC-N), autorităţi din Togo şi poliţia spaniplă – au fost arestaţi cei 28 de membri ai echipajului, de nouă naţionalităţi.

Cargoul ”Orion V”, care naviga sub pavilion togolez, are aceeaşi dimensiune ca un cargou togolez interceptat la jumătatea lui ianuarie în aceeaşi zonă, la 62 de mile sud-est de Canare – ”Blume” -, la bordul căruia s-a găsit aceeaşi cantitate de cocaină.

În total, nouă tone de cocaină au fost confiscate în ianuarie, şi-a exprimat satisfacţia, în acest comunicat, poliţia spaniolă.

Legăturile strânse ale Spaniei cu America Latină, de unde provine cocaina, fac din aceasta una dintre principalele porţi de intrare a acestui drog în Europa.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...