23.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăExterneTancurile europene trimise în Ucraina l-au iritat pe Putin. Un înalt oficial...

Tancurile europene trimise în Ucraina l-au iritat pe Putin. Un înalt oficial european a vorbit despre acest lucru

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Decizia recentă a mai multor țări importante din Europa, dar și a Statelor Unite, de a trimite  Tancurile din țările NATO care sunt pe drum spre Ucraina. Mai multe filmări care au ajuns în spațiul public arată câteva trenuri, fie în Statele Unite,de luptă în Ucraina, l-au iritat la maxim pe Vladimir Putin.

Secretarul general al Serviciului European de Acțiune Externă al Uniunii Europene, Stefano Sannino a precizat la Tokyo, că Rusia ar putea să își intensifice atacurile asupra infrasctructurii critice civile din Ucraina.

”Cred că această ultimă evoluție în ceea ce privește trimiterea de tancuri este doar o evoluție a situației și a modului în care Rusia a început să mute războiul într-o altă etapă. UE nu mută războiul într-o altă etapă, ci oferă doar posibilitatea de a salva vieți și de a le permite ucrainenilor să se apere în fața aceste atacuri barbare”, a spus Sannino.

Oficialul UE a mai declarat că tancurile germane și americane care vor ajunge în Ucraina, sunt menite să-i ajute pe ucraineni să se apere în război, și nu să-i transforme în atacatori.

”Cred că această ultimă evoluție este doar o evoluție a situației și a modului în care Rusia a început să mute războiul într-o etapă diferită”, a mai afirmat la conferința de presă.

Tancurile NATO sunt pe drum spre Ucraina. Mai multe filmări care au ajuns în spațiul public arată câteva trenuri, fie în Statele Unite, fie în Europa, sau chiar în Ucraina, care sunt pline cu tancuri și cu alte blindate de sprijin a infanteriei.

Alături de Germania și SUA, Marea Britanie, Polonia, Olanda și Suedia se numără printre națiunile care au trimis sau au anunțat că vor trimite tancuri și vehicule blindate grele pentru a ajuta Ucraina, de a intra într-o nouă fază a războiului și de a încearca să străpungă liniile de apărare rusești.

Gian Gentile, un veteran al armatei americane și istoric senior la grupul de reflecție Rand, a declarat că M1 Abrams și Leopards ar oferi Ucrainei o ”forță mecanizată blindată de lovire”.

Guvernul britanic a declarat că forțele britanice vor începe să instruiască trupele ucrainene în ceea ce privește modul de utilizare și reparare a tancurilor Challenger 2.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...