34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitateALERTĂ! Victor Pițurcă și directorul general ROMARM au fost reținuți de DNA

ALERTĂ! Victor Pițurcă și directorul general ROMARM au fost reținuți de DNA

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, Victor Pițurcă, a fost chemat luni, 30 ianuarie, la sediul central al DNA. Antrenorul român ar fi fost reținut de procurorii anticorupție. Alături de tehnicianul român a fost arestat și directorul general al ROMARM.

Victor Pițurcă a fost audiat la sediul DNA duminică seara, apoi a fost reținut pentru 24 de ore. Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a Românieieste vizat într-un dosar privind achiziția de măști de protecție pentru Ministerul Apărării Naționale. Este vorba despre un dosar mai vechi în care este implicat antrenorul. Procurorii au făcut mai multe percheziții și au fost deja audiate unele persoane implicate în acest caz. Dosarul este cunoscut de opinia publică sub numele de „Măști pentru MApN”.

Firma care ar fi livrat măștile îi aparține fiului său, Alex Pițurcă, potrivit unor surse juduciare citate de g4media.ro. Șeful Romarm, Gabriel Țuțu, s-ar afla și el la audieri în aceeași speță.

Dosarul „Măști pentru MApN”

Șeful direcției medicale MApN, generalul D.P, s-a ocupat de achiziția măștilor de protecție în 2020, în timpul stării de urgență. Generalul i-a spus șefului farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MApN, să găsească o modalitate de transport și fondurile necesare pentru achiționarea echipamentelor medicale. Ulterior, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu posibile fapte de corupție și de evaziune fiscală.

Procurorii au scris în dosar că este vorba de suma de 40.000 care a fost plătită de ALLODIUM SA către o firmă controlată de frații Barsanti. Italienii Riccardo și Andrea Barsanti trebuiau să intermedieze achiziția de echipamente mediale cu o firmă chineză. Generalii și-au dat seama că nu au suficienți bani pentru a cumpăra măștile de la firma din China. Ulterior, Victor Pițurcă a intervenit.

Generalii sunt acuzați de o posibilă infracțiune de eludare a taxelor

DNA a explicat că evaziunea fiscală a derivat din faptul că MApN nu a plătit taxele la stat, TVA și accizele combustibilului utilizat de avionul ucrainean care a transportat echipamentele medicale. Ministerul Apărării a invocat faptul că Ministerul Finanțelor a decis ca, în timpul stării de urgență, accizele combustibilului privind transportul produselor medicale al căror beneficiar e statul să nu fie plătite.

Procurorii suspectează și o infracțiune de eludare a taxelor. Întreaga operațiune a MApN s-a derulat printr-un intermediar. Este vorba de firma HELIOS DENTSERV SRL. Acest lucru înseamnă că beneficiarul produselor scutite a fost HELIOS DENTSERV SRL, și nu Ministerul Apărării. Nu este primul dosar în care Pițurcă este implicat. El este investigat și pentru rezilierea contractului cu Federația Română de Fotbal (FRF). În plus, tehnicianul român a fost condamnat cu suspendare în celebrul Dosar Valiza, potrivit Prosport.

Articolul ALERTĂ! Victor Pițurcă și directorul general ROMARM au fost reținuți de DNA apare prima dată în Ziaristi.ro.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...