26.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăClujBurse de performanță pentru elevii clujeni din învățământul preuniversitar particular

Burse de performanță pentru elevii clujeni din învățământul preuniversitar particular

Articole Similare

Aleșii locali clujeni vor dezbate, în ședința de joi, un proiect de hotărâre privind aprobarea numărului de burse de performanță aferent anului școlar 2022-2023, pentru elevii din învățământul preuniversitar particular.

Conform municipalității, este vorba de 7 burse de performanță, pentru elevii din învățământul preuniversitar particular. Astfel, acestea ar urma să fie distribuite după cum urmează – Liceul Teoretic Elf – 3 burse de performanță, Transilvanya College – o bursă de performanță, Liceul Teoretic Creștin Pro Deo – 2 burse și Școala Gimnazială Internațională Spectrum – o bursă de performanță.
Bursele de performanță se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat și particular înscriși la cursurile cu frecvență, în funcție de rezultatele la concursurile și competițiile naționale, organizate de Ministerul Educației sau la competițiile sportive internaționale la care participă loturile naționale ale României. Cuantumul minim ale bursei de performanță este de 500 lei.

Într-un interviu acordat recent ziarului Făclia, viceprimarul Dan Tarcea sublinia că municipalitatea păstrează și anul acesta politicile publice în ce privește infrastructura educațională și susținerea educației. El arăta că peste 20% din taxele și impozitele pe care le plătesc clujenii merg în finanțarea complementară a învățământului și puncta investițiile avute în vedere în acest domeniu precum o creșă nouă pe strada Negoiu sau în Parcul Feroviarilor, în Dâmbul Rotund, modernizarea sau extinderea Școlii Gimnaziale Traian Dîrjan, supraetajare clădire Școala Ion Creangă, sau școală generală în cartieruol Bună Ziua și hubul educațional în Borhanci, dar și păstrarea voucherelor educaționale pentru ajutarea profesorilor. „Sigur, tot în acest domeniu, îi premiem pe cei care au reușit să obțină rezultate bune la învățătură, bursele școlare rămân și acestea”, explica atunci, viceprimarul.
Anca M. COLIBĂȘANU

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...