24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăClujBurse de performanță pentru elevii clujeni din învățământul preuniversitar particular

Burse de performanță pentru elevii clujeni din învățământul preuniversitar particular

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

Aleșii locali clujeni vor dezbate, în ședința de joi, un proiect de hotărâre privind aprobarea numărului de burse de performanță aferent anului școlar 2022-2023, pentru elevii din învățământul preuniversitar particular.

Conform municipalității, este vorba de 7 burse de performanță, pentru elevii din învățământul preuniversitar particular. Astfel, acestea ar urma să fie distribuite după cum urmează – Liceul Teoretic Elf – 3 burse de performanță, Transilvanya College – o bursă de performanță, Liceul Teoretic Creștin Pro Deo – 2 burse și Școala Gimnazială Internațională Spectrum – o bursă de performanță.
Bursele de performanță se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat și particular înscriși la cursurile cu frecvență, în funcție de rezultatele la concursurile și competițiile naționale, organizate de Ministerul Educației sau la competițiile sportive internaționale la care participă loturile naționale ale României. Cuantumul minim ale bursei de performanță este de 500 lei.

Într-un interviu acordat recent ziarului Făclia, viceprimarul Dan Tarcea sublinia că municipalitatea păstrează și anul acesta politicile publice în ce privește infrastructura educațională și susținerea educației. El arăta că peste 20% din taxele și impozitele pe care le plătesc clujenii merg în finanțarea complementară a învățământului și puncta investițiile avute în vedere în acest domeniu precum o creșă nouă pe strada Negoiu sau în Parcul Feroviarilor, în Dâmbul Rotund, modernizarea sau extinderea Școlii Gimnaziale Traian Dîrjan, supraetajare clădire Școala Ion Creangă, sau școală generală în cartieruol Bună Ziua și hubul educațional în Borhanci, dar și păstrarea voucherelor educaționale pentru ajutarea profesorilor. „Sigur, tot în acest domeniu, îi premiem pe cei care au reușit să obțină rezultate bune la învățătură, bursele școlare rămân și acestea”, explica atunci, viceprimarul.
Anca M. COLIBĂȘANU

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...