14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăActualitateCe se va întâmpla cu Republica Moldova. Anatol Șalaru: Rezistă tot mai...

Ce se va întâmpla cu Republica Moldova. Anatol Șalaru: Rezistă tot mai greu atacului hibrid masiv din partea Federației Ruse

Articole Similare

Fostul ministru al Apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru, a declarat că Republica Moldova rezistă cu greu din cauza războiului din Ucraina și că Rusia vrea să răstoarne guvernul de la Chișinău.

Fostul ministru al Apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru, a declarat că Republica Moldova va avea de suferit din cauza războiului din Ucraina și că Rusia a avut un plan bine pus la punct încă de la început. Ex-decizionarul a mai spus că „Basarabia e supusă unui atac hibrid care are loc încă din 1991 și care acum, în contextul războiului din Ucraina, a fost accelerat periculos de mult”.

Anatol Șalaru a declarat că autoritățile din Republica Moldova trebuiau să caute măsuri mai stricte și că Vladimir Putin va răsturna guvernul de la Chișinău pentru a impune un executiv-marionetă.

„Vara trecută în timpul unei vizite la Kiev, unde am avut întâlniri cu persoane foarte influente, mi s-a spus că ei dețin informații că în toamnă se pregătește o încercare de răsturnare a guvernului prin proteste în masă. Obiectivul serviciilor ruse e răsturnarea guvernului și instaurarea la Chișinău a unui guvern marionetă pro-rus. Exact scenariul care s-a încercat”, precizează Anatol Șalaru, referindu-se problemele făcute Ilan Șor, condamnat în 2017 pentru furtul miliardului de dolari din băncile moldovenești în 2014.

Moldova

Ce se va întâmpla în Republica Moldova

El a mai declarat că FSB-ul și-a pus încrederea în mai multe persoane, de când Igor Dodon a pierdut alegerile, și că va alege un nou lider în curând.

„FSB-ul nu e atât de prost să parieze doar pe cineva. Pariază pe mai mulți. Dodon a ieșit din cărți, nu are calitatea de a fi un lider al opoziției pro-ruse, astfel că l-au readus pe Ilan Șor. Când au văzut că Șor are probleme cu dosare penale, iar conturile din Israel și din alte părți i-au fost blocate, l-au readus în politică pe Renato Usatii. Mai e pe scenă și actualul primar al Chișinăului (n.r. – Ion Ceban) cotat cu 48% în sondaje care a ieșit din PSRM și nu e exclus ca el să fie „alesul”. FSB are mai multe ouă puse în diferite cuiburi în Chișinău. E foarte posibil ca FSB-ul să înceapă să promoveze un nou lider”, a conchis fostul ministru al Apărării al Republicii Moldova în cadrul emisunii Obiectiv EuroAtlantic difuzată de DefenseRomania, potrivit Realitatea.md.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...