21 C
București
vineri, septembrie 22, 2023
AcasăExterneComandant NATO: „Alianța este pregătită pentru o confruntare directă cu Rusia”

Comandant NATO: „Alianța este pregătită pentru o confruntare directă cu Rusia”

Articole Similare

Skoda a fabricat trei milioane de SUV-uri

Skoda este într-o atmosferă de sărbătoare, deoarece SUV-ul...

Lexus nu renunță la berline, deoarece cererea încă există

Pentru prima dată în istorie, SUV-urile au reprezentat...

Accesorii esențiale pentru motociclete: Un ghid cuprinzător pentru motocicliști

Atunci când ești pasionat de motociclete, îți dorești...

Amiralul Rob Hauer, președintele Comitetului militar al NATO, a transmis că Alianța este pregătită de o luptă directă cu Rusia.

Președintele Comitetului militar al NATO, Rob Bauer (foto articol), a declarat că blocul este pregătit pentru o confruntare directă cu Rusia, într-un interviu acordat postului de televiziune portughez RTP, citat de agenția de presă de stat rusească TASS.

Răspunzând la o întrebare pe această temă, el a afirmat: „Suntem pregătiți”. Mai mult, el a adăugat că NATO va răspunde doar în cazul în care Rusia va decide să invadeze unul dintre statele membre NATO.

Amiralul Rob Bauer a subliniat că NATO ar trebui să fie mai bine pregătită deoarece, în prezent, Rusia are inițiativa militară. „Faptul că inamicul tău are arme mai bune nu este problema inamicului. Aceasta este problema ta”, a spus el.

În cadrul interviului a fost abordată și problema introducerii „unei economii de război, dar în timp de pace”, însă Bauer a recunoscut că acest proces ar fi dificil.

NATO vrea să trimită mai multe arme grele Ucrainei
În urmă cu două săptămâni, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, s-a pronunţat în favoarea furnizării de mai multe arme grele Ucrainei.

„Angajamentele recente pentru echipamente grele de război sunt importante – şi mă aştept la mai multe în viitorul apropiat”, a declarat Stoltenberg duminică pentru ziarul german de afaceri Handelsblatt, relatează DPA şi AFP, citată de Agerpres.

„Suntem într-o fază decisivă a războiului. Ne confruntăm cu lupte crâncene. Prin urmare, este important să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a învinge şi pentru a continua ca naţiune independentă”. Sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai rapidă cale spre pace, a spus el.

Parteneri