1.2 C
București
duminică, decembrie 10, 2023
AcasăActualitateElena Udrea contestă sechestrul asigurător. Ce au decis judecătorii

Elena Udrea contestă sechestrul asigurător. Ce au decis judecătorii

Articole Similare

Elena Udrea nu se lasă în bătălia pentru terenurile ei care sunt puse sub sechestru. Așa că a cerut magistraților de la Înalta Curte să îi ridice această măsură pe care a contestat-o. Doar că din cauza faptului că avocatul său nu a fost prezent, cauza nu s-a putut judeca, astfel că s-a amânat pentru luna februarie.

Potrivit informațiilor ANAF, pe 2 februarie vor fi scoase la licitație mai multe terenuri, iar prețul de pornire pentru acestea va fi de 1.648.068 lei (exclusiv TVA). Este vorba despre:

cotă 1/2 teren intravilan – drum de acces, în suprafață de 596 mp;
teren intravilan construcții – 884 mp din acte (882 mp din măsurători);
teren intravilan construcții – 883 mp din acte (885 mp din măsurători);
teren intravilan construcții – 882 mp din acte (883 mp din măsurători);
teren intravilan construcții – 882 mp din acte;
teren intravilan construcții – 881 mp din acte.

Vor fi scoase la licitație și două mașini care i-au aparținut Elenei Udrea, pe data de 1 februarie. Un Mercedes Benz din 2005 va fi pus la vânzare 28.478 lei exclusiv TVA, iar pentru un Fiat din 2012 prețul de pornire va fi de 26.526 lei exclusiv TVA.

Cert este că fostul ministru e foarte nemulțumit de decizia autorităților din acest motiv o contestă. De altfel, Elena Udrea spune că stă în închisoare în mod illegal, având în vedere că ea este după gratii în dosarul Gala Bute, unde spune ea nu s-a aplicat decizia Curții Constituționale, așa cum s-a aplicat în alte cazuri.

Elena Udrea fost condamnată în primavera anului trecut în acest dosar și a fost prinsă la câteva ore după condamnare la granița Bulgariei cu Grecia, ea intenționând să ajungă la eleni. Cert este că nu a mai apucat, a fost capturată de autoritățile bulgare și extrădată două luni mai târziu în România. De atunci ea se află la Penitenciarul Târgșor.

Parteneri

Ministrul Agriculturii: România susţine introducerea NGT1 cu o condiţie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, precizează că România susţine introducerea...