35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneEmmanuel Macron întreține relațiile cu Rusia și China: Voi continua să vorbesc...

Emmanuel Macron întreține relațiile cu Rusia și China: Voi continua să vorbesc cu Rusia

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Președintele francez Emmanuel Macron a spus vineri, 27 ianuarie, că, în pofida criticilor, va continua „să discute cu Rusia”. Mai mult, acesta a făcut un apel și către China să se pronunțe împotriva „războiului imperialist” din Ucraina.

Emmanuel Macron întreține relațiile cu Rusia și China.

„Toate țările noastre trebuie să respecte o poziție comună, aceea a respectării suveranității și integrității teritoriale (…) oricare ar fi prieteniile, alianțele pe care le putem nutri”, a declarat liderul de la Paris în cadrul unei recepții la Palatul Elysée cu ocazia Anului Nou din calendarul lunar.

“Alteori unii au putut să-mi reproșeze că vorbesc cu Rusia, dar voi continua să vorbesc cu Rusia”, a continuat el.

Emmanuel Macron este unul dintre puținii șefi de stat occidentali care au menținut contactul cu Moscova după izbucnirea războiului din Ucraina pe data de 24 februarie 2022.

Emmanuel Macron, apel către Xi Jinping

„Cine ar putea apăra posibilitatea unei ordini Internationale libere și stabile dacă am închide ochii în față unui război imperialist?”, s-a adresat acesta în mod indirect Chinei.

„Cu toții suntem responsabili pentru această ordine și trebuie să o facem respectată fiind clari cu privire la principiile noastre”, a continuat liderul de la Paris, în fața unui public format din personalități economice, artistice și academice legate de Asia.

În noiembrie 2022, când a avut loc Summitul G20 din Indonezia, Emmanuel Macron l-a îndemnat pe omologul său chinez, Xi Jinping, „să-şi unească forțele” împotriva războiului din Ucraina, subliniind că „stabilitatea” lumii este și în „interesul” Chinei.

Moscova și Beijingul se prezintă ca o contraputere a SUA și a aliaților lor. Rusia urmărește să își consolideze relațiile cu China, pentru a compensa sancțiunile impuse de Occident odată cu invadarea Ucrainei.

Cât despre zona Asia-Pacific, „provocările nu lipsesc”, a subliniat preşedintele francez. Trebuie să „reducem tensiunile în întreaga regiune, să permitem ca pacea, respectul pentru stabilitate să existe în continuare pe întreg continentul şi, totodată, să facem faţă împreună provocărilor majore ale momentului”, precum încălzirea globală, a spus el.

Occidentul va livra Ucrainei 321 de tancuri

Vadim Omelcenko, ambasadorul Ucrainei în Franța, a anunțat că țările occidentale vor furniza Ucrainei 321 de tancuri.

„Încă de astăzi, numeroase ţări şi-au confirmat oficial acordul de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”, a declarat acesta în cadrul unui interviu pentru postul francez de televiziune BFM.

Acesta nu a spus care sunt țările respective, și nici ce modele detancuri vor fi trimise.

Anunțul lui Omelcenko vine după ce SUA a anunțat că va furniza Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, iar Germania a fost de acord să trimită 14 Leopard 2 A6. Regatul Unit a promis, de asemenea, 14 tancuri Challenger 2, iar Polonia a cerut aprobarea Germaniei pentru a transfera unele dintre propriile sale Leopard 2 de fabricaţie germană în Ucraina.

Datele de livrare vor varia în funcţie de tipul de tanc şi de ţara de origine

Acesta a reluat afirmațiile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și a spus că aceste tancuri trebuie să ajungă în Ucraina „cât mai repede posibil”.

Dacă ar aștepta până în luna august sau septembrie, ar fi prea târziu”, a spus acesta.

Potrivit ambasadorului, datele de livrare vor varia în funcţie de tipul de tanc şi de ţara de origine, iar calendarul va fi ajustat în timpul următoarelor consultări dintre Ucraina şi ţările occidentale. china, Emmanuel Macron, Președintele Franței, rusia

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...