35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneFostul consilier al lui Putin care îi scria discursurile dezvăluie cum va...

Fostul consilier al lui Putin care îi scria discursurile dezvăluie cum va sfârși regimul de la Kremlin. Cine îl va trăda pe dictator

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Fostul consilier al lui Vladimir Putin a avertizat că în timp ce Moscova își continuă invazia sângeroasă a Ucrainei, situația politică din Rusia se îndreaptă înspre o lovitură de stat militară, scrie The Daily Beast.

Fostul consilier al lui Putin care îi scria discursurile dezvăluie

Abbas Galliamov, fostul scriitor de discursuri al lui Vladimir Putin, a spus că în Rusia toate condițiile sunt prezente pentru izbucnirea unei revolte în toată regula.

„Cu cât războiul se prelungește mai mult, cu atât devine mai clară inutilitatea sa”, a scris Galliamov într-un articol pentru publicația de opoziție Mojem Obiasnit.

Publicul din Rusia a început în mare parte să își dea seama că visul Kremlinului de a răsturna „regimul” de la Kiev nu se va realiza, notează Galliamov, iar premiul de consolare – teritoriile ucrainene recent anexate ilegal de Rusia – nu câștigă aprecierea nimănui.

Disputele se înmulțesc și în cadrul armatei, potrivit fostului consilier – „[șeful Wagner] Prigojin a discreditat regimul în ochii ofițerilor prin retorica sa, iar furia îndreptată împotriva autorităților care îi permit unui criminal să îi calce în picioare devine tot mai puternică.”

Transformarea lui Putin: de la strateg viclean la dictator de mâna a două

Imaginea de viclean „macho” a liderului de la Kremlin s-a dezintegrat și ea: „Pe măsură ce țara se confruntă cu tot mai multe probleme și autoritățile sunt incapabile să le rezolve, Putin se transformă tot mai constant în ochii oamenilor dintr-un strateg într-un dictator simplu de mâna a doua.”

După nenumărate rapoarte cu soldați ruși care s-au revoltat împotriva comandanților lor, s-au plâns de ofițerii de rang înalt sau au dezertat direct de pe front. Galliamov a spus că tot ceea ce mai lipsește pentru declanșarea unui puci este ceva mai multă organizare.

„Trebuie înțeles faptul că marea majoritate a comandanților din armata unei națiuni autoritare nu sunt suporteri devotați ai autorităților, ci oportuniști de rând”, a susținut Galliamov.

Așadar, odată ce va începe o revoltă, iar „loialitățile de odinioară” vor dispărea, comandanții militari vor lupta de partea celui care pare cel mai în putere să câștige, potrivit fostului consilier al lui Putin.

Tot mai mulți soldați ruși se predau autorităților ucrainene ca să nu ia parte la război

Potrivit unui reprezentant al liniei telefonice „Vreau să trăiesc” din Ucraina, 6.543 de soldați ruși au sunat la numărul lor ca să anunțe că se predau guvernului ucrainean într-o perioadă de doar patru luni, informează The Guardian.

„În timpul eliberării Hersonului, am primit apeluri de la ruși și ne-au spus ‘Salvați-ne sufletele pentru că am rămas blocați undeva în noroi, batalionul nostru este complet distrus, mai avem doar 10 soldați, vă rugăm să ne scoateți din această mizerie”, potrivit reprezentantului citat mai sus.

Industria serviciilor funerare din Rusia este în floare

În timp ce alte industrii rusești au avut mult de suferit de pe urma războiului și a sancțiunilor internaționale, unul din puținele sectoare care au prosperat a fost cel al serviciilor funerare.

Insider raportează că industria se află într-o ascensiune explozivă care a depășit toate recordurile, în timp ce numărul de crematorii „crește în mod exponențial”.

Proprietarul unui crematoriu din Novosibirsk a spus că primește atât de multe cereri încât plănuiește să deschidă o nouă secțiune rezervată doar militarilor începând din primăvară.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...