19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăActualitateGripa aviară începe să-i îngrijoreze pe experţii în sănătate din întreaga lume....

Gripa aviară începe să-i îngrijoreze pe experţii în sănătate din întreaga lume. În România este deja un focar

Articole Similare

Cazurile de gripa aviară s-au înmulţit în mod alarmant în numeroase state din întreaga lume, iar acest lucru îi îngrijorează pe experţii în sănătate.

Virusul H5N1, cel care stă la baza gripei aviară, ar fi suferit o modificare astfel încât să afecteze şi mamiferele
S-a ajuns la această concluzie, după ce virusul H5N1 a lovit în plin o fermă de nurci din Spania. Peste 50.000 de nurci au fost ucise, iar trupurile neînsufleţite au fost distruse.

Angajaţii fermei au fost plasaţi în carantină. Din fericire, testele efectuate până acum au arătat că angajaţii fermei de nurci nu s-au infectat cu virusul respectiv.

Pe de altă parte, autorităţile din Statele Unite ale Americii au anunţat că se confruntă, deja de aproape un an, cu cel mai distrugător val de gripă aviară din istorie.

Aproape 53 de milioane de păsări au fost răpuse, în ultimul an, de gripa aviară sau a fost nevoie să fie sacrificate şi incinerate, după ce primele cazuri au fost înregistrate la o fermă din California.

Statele Unite ale Americii au mai fost afectate de un val de gripă aviară în perioada 2014-2015, când peste 50 de milioane de păsări au murit sau a fost nevoie să fie sacrificate şi incinerate.

Noi cazuri de gripă aviară în România

Din păcate, nici România nu pare să scape de noul val de gripă aviară. Ultimul focar de gripă aviară ar fi fost descoperit la o renumită fermă din judeţul Braşov, după ce au mai fost înregistrate cazuri şi în judeţul Neamţ, la sfârşitul anului trecut.

Specialiştii se tem că valul de gripă aviară poate avea efecte devastatoare. Pe de o parte pentru că virusul se poate transmite şi la om, în special la angajaţii din fermele avicole, în urma contactului direct cu păsările bolnave, dar pe de altă parte şi pentru impactul economic.

Există riscul ca valul de gripă la găini să pună pe butuci o întreagă industrie, pentru că se poate transforma într-o scădere semnificativă a producţiei de carne de pui şi de ouă.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...