24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăActualitateObligatoriu pentru bărbații între 20 și 35 de ani! Vor fi înrolați...

Obligatoriu pentru bărbații între 20 și 35 de ani! Vor fi înrolați în armată în caz de urgență

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

E obligatoriu în România! Anumiți bărbați vor fi încorporați de urgență în caz de război. Atenție! Legea prevede pedepse drastice pentru bărbații care refuză să respecte ordinul primit.

Obligatoriu pentru bărbații între 20 și 35 de ani!

Obligatoriu pentru bărbații cu vârsta între 20 și 35 de ani vor fi înrolați în armată în caz de urgență. Războiul din Ucraina i-a făcut pe majoritatea oamenilor din România să se întrebe dacă vor fi înrolați în armată. Potrivit Codului Penal, există o anumită categorie de bărbați care poate fi încorporată de urgență în caz de război. 

Întrucât România este stat membru NATO cu drepturi depline, în cazul unei amenințări armate asupra suveranității teritoriale, este protejată de celelalte țări aliate prin orice fel de suport, fie el militar, financiar sau moral.

În ciuda acestui fapt, vă amintim că în caz de război, de stare de mobilizare și stare de asediu, armata devine obligatorie pentru toți bărbații din România.

Potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312/28.04.2014, în baza legii stării de asediu din 2006, tinerii români cu vârste cuprinse între 20 de ani și 35 de ani pot fi încorporați în caz de război. Condiția este ca aceștia să fie evaluați înainte de medicul de familie. Modelul de certificat medical completat de medicul de familie trebuie depus la „comisia locală de recrutare-încorporare constituită pe timpul stării de asediu, al mobilizării și a stării de război”.

Bărbații care nu respectă ordinul de mobilizare pot ajunge în pușcărie

Atenție! Bărbații care refuză să se supună unui ordin de încorporare venit de la o autoritate militară, riscă pedepse drastice, precum închisoarea. Conform Codului Penal din 2019, refuzul unei persoane de a fi încorporată în armată, în cazul solicitărilor în scris formulate de autoritățile române reprezintă o infracțiune.

Potrivit art. 432 din Codul Penal, „fapta persoanei care, în timp de război sau pe durata stării de asediu, îşi provoacă vătămări integrităţii corporale sau sănătăţii, simulează o boală sau o infirmitate, foloseşte înscrisuri false sau orice alte mijloace, în scopul de a se sustrage de la serviciul militar, se pedepseşte cu închisoarea de la doi la 7 ani.”

Potrivit Ordonanței de Urgență din 1999, „starea de asediu sau starea de urgenţă se instituie de Preşedintele României prin decret, contrasemnat de primul-ministru şi publicat de îndată în Monitorul Oficial al României.”

„Starea de asediu şi starea de urgenţă privesc situaţii de criză ce impun măsuri excepţionale care se instituie în cazuri determinate de apariţia unor pericole grave la adresa apărării ţării şi securităţii naţionale, a democraţiei constituţionale ori pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea urmărilor unor dezastre.”

„Starea de asediu reprezintă ansamblul de măsuri excepţionale de natură politică, militară, economică, socială şi de altă natură aplicabile pe întreg teritoriul ţării ori în unele unităţi administrativ-teritoriale, instituite pentru adaptarea capacităţii de apărare a ţării la pericole grave, actuale sau iminente, care ameninţă suveranitatea, independenţa, unitatea ori integritatea teritorială a statului. În cazul instituirii stării de asediu se pot lua măsuri excepţionale aplicabile pe întreg teritoriul ţării ori în unele unităţi administrativ-teritoriale.”

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...