35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăClujReabilitarea termică a școlilor, în atenția consilierilor gherleni

Reabilitarea termică a școlilor, în atenția consilierilor gherleni

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Zilele trecute, consilierii locali din municipiul Gherla au fost convocați la o ședință extraordinară de îndată. Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat mai multe probleme privind depunerea unor proiecte de reabilitare termică a unităților de învățământ din localitate, o problemă de actualitate, având în vedere că în oraș mai sunt școli unde sălile de clasă sunt încălzite cu sobe de teracotă, ca acum 30 de ani.

Proiectele  dezbătute se derulează în cadrul PNRR și vin în completarea demersurilor inițiate până în prezent de către municipalitate în vederea dezvoltării eficiente a comunității locale. Obiectivul programului îl reprezintă renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, respectiv renovarea integrată a clădirilor publice. Scopul programului îl reprezintă reducerea consumului anual specific de energie.

Aceste măsuri sunt binevenite în municipiul Gherla, ținând cont că în unele unități de învățământ de mult nu s-au executat lucrări de îmbunătățire a sistemului de încălzire. La Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, de exemplu, încă se folosesc sobele de teracotă, iar în cadrul Școlii Gimnaziale Nr.1, de aproape doi ani continuă reabilitarea clădirii, cursurile școlare având loc în mai multe locații înșirate pe tot teritoriul orașului.

Szekely Csaba

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...