26.1 C
București
vineri, iulie 12, 2024
AcasăEconomicRishi Sunak îl demite pe preşedintele Partidului Conservator, Nadhim Zahawi, din funcţia...

Rishi Sunak îl demite pe preşedintele Partidului Conservator, Nadhim Zahawi, din funcţia de ministru fără portofoliu, din cauza unor probleme cu fiscul

Articole Similare

În urma unei anchete independente, ”este clar că există o încălcare gravă a codului ministerial”, scrie şeful Guvernului de la londra în această scrisoare publicată de Downing Street.

”În consecinţă, vă informez cu privire la decizia mea de a vă demite din funcţie, din Guvernul Majestăţii Sale”, anunţă el.

Premierul britanic a ordonat luni o anchetă cu privire la probleme cu fiscul ale aliatului său, Nadhim Zahawi, care a dat asigurări că nu are nimic să-şi reproşeze în acest dosar.

Rishi Sunak l-a însărcinat pe consilierul său în domeniul eticii să ancheteze pentru a afla dacă preşedintele Partidului Conservator, care face parte din Guvern, a încălcat codul ministerial prin faptul că a plătit o amendă fiscului britanic, pentru a pune capăt unui litigiu cu privire la câteva milioane de lire sterline.

Această amendă a fost plătită în 2022, în timpul efemerei treceri a lui Nadhim Zahawi pe la conducerea Ministerului britanic al Finaţelor, în cadrul Guvernului fostului premier Boris Johnson.

Nadhim Zahawi a devenit, odată cu instalarea lui Rishi Sunak la Downing Street, preşedintele Partidului Conservator şi ministru fără portofoliu în Guvern.

Un scandal a izbucnit anul trecut, în centrul căruia s-a aflat Rishi Sunak însuşi, după ce presa a dezvăluit că soţia acestuia, extrem de boagata Akshata Murty, beneficia de un statut fiscal avantajos în toiul crizei inflaţiei.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...