15.4 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăExterneRogozin: Armata rusă își va desfășura roboții împotriva tancurilor Leopard și Abrams

Rogozin: Armata rusă își va desfășura roboții împotriva tancurilor Leopard și Abrams

Articole Similare

Fostul sef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, si-a anuntat disponibilitatea de a trimite in regiunea Donetk patru roboti Marker, care, conform planului conducerii militare ruse, ar trebui sa distruga tancurile germane Leopard si americane Abrams care vor fi puse la dispozitia Fortelor Armate Ucrainene, scrie Glavcom.

„Directorul executiv al Magnitogorsk Android Technics (creatorul Markers – n.r.), Evgheni Dudorov, tocmai a anuntat ca a inceput incarcarea a patru Markers fara pilot la bord, care vor fi trimisi in Donbas. „Sa ne intalnim”, a scris Rogozin pe canalul sau Telegram.

Inainte de aceasta, el a publicat imagini cu roboti care actioneaza in conditii de lupta. Potrivit lui Rogozin, acestia vor „invata cum sa loveasca” tancurile germane Leopard si americane Abrams.

Anterior, dezvoltatorii „Marker” au raportat teste de succes ale complexului ca sistem de aparare aeriana „de aproape” pentru a invinge dronele la distante scurte.

Dudorov a declarat ca la complexul robotic a fost instalata o statie radar, care se presupune ca este capabila sa recunoasca tintele aeriene cu o arie de dispersie mica si sa trimita coordonatele acestora catre modulul de pusca si lansator de grenade. Apoi, cu ajutorul opticii, „Marker” urmareste tinta si o loveste cu o mitraliera obisnuita, a precizat dezvoltatorul.

Reamintim ca, la 25 ianuarie, Germania a anuntat oficial ca trimite tancuri Leopard 2 in Ucraina. Se presupune ca vor fi furnizate initial o companie de 14 tancuri Leopard 2 A6 din Bundeswehr (Armata germana). De asemenea, Germania a aprobat reexportul tancurilor Leopard 2 in Ucraina din tarile partenere.

La randul sau, producatorul de Leopard – concernul militar-industrial german Rheinmetall – a anuntat ca este pregatit sa predea 139 de tancuri Ucrainei.

Partenerii internationali ai Ucrainei au anuntat ca vor furniza, in total, 321 de tancuri grele pentru nevoile armatei ucrainene.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...