21 C
București
vineri, septembrie 22, 2023
AcasăActualitateBrazilia refuză cererea Germaniei de a trimite muniție pentru tancuri de luptă...

Brazilia refuză cererea Germaniei de a trimite muniție pentru tancuri de luptă în Ucraina

Articole Similare

Skoda a fabricat trei milioane de SUV-uri

Skoda este într-o atmosferă de sărbătoare, deoarece SUV-ul...

Lexus nu renunță la berline, deoarece cererea încă există

Pentru prima dată în istorie, SUV-urile au reprezentat...

Accesorii esențiale pentru motociclete: Un ghid cuprinzător pentru motocicliști

Atunci când ești pasionat de motociclete, îți dorești...

Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva, care a preluat funcția de președinte la începutul acestui an, a respins cererea guvernului german de a trimite muniție pentru tancuri de luptă în Ucraina, informează Stiripesurse.ro.

Decizia a fost luată în urmă cu o săptămână, în cadrul unei reuniuni a Partidului Muncitorilor (PT) la care au fost prezenți înalți comandanți ai forțelor armate braziliene și cu ministrul apărării, José Múcio, potrivit ziarului ‘Folha de Sao Paolo’.

Potrivit sursei citate, refuzul ar fi avut loc chiar în ziua în care a fost demis comandantul armatei, generalul Júlio César de Arruda, ca urmare a neîncrederii în cadrul guvernului Lula după atacurile de lovitură de stat din data de 8 ianuarie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Leopard-1, cu un tun vechi de calibru 105 mm, este operat doar de Brazilia.

Încă din luna noimebrie a anului trecut, ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov, și-a anunțat intenția de a cere guvernului brazilian muniție pentru tancurile antiaeriene Gepard. „Voi trimite un semnal guvernului dumneavoastră, deoarece aveți posibilitatea de a ne furniza muniție pentru Gepard”, a declarat acesta.

Cu toate că fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a avut o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova atunci când ostilitățile atingeau apogeul în Europa de Est, guvernul acestuia și-a declarat neutralitatea în ceea ce privește războiul din Ucraina.

Președintele recent ales, Lula da Silva, pare să păstreze această neutralitate, punând sub semnul întrebării „spectacolul” la care, în opinia sa, participă președintele Volodimir Zelenski, reproșându-i că a schimbat masa negocierilor cu parlamentele europene.

Articolul Brazilia refuză cererea Germaniei de a trimite muniție pentru tancuri de luptă în Ucraina apare prima dată în Ziaristi.ro.

Parteneri