15.3 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăBucurestiInvazie de gândaci, rugină și mucegai într-un magazin Profi din București. ANPC...

Invazie de gândaci, rugină și mucegai într-un magazin Profi din București. ANPC l-a amendat și închis temporar

Articole Similare

ANPC anunță amendarea și închiderea temporară a unui magazin Profi din București (pe Șoseaua Pantelimon) după un control realizat prin programul „Academia Comisarilor”. Deficiențele constatate:

  • La vânzare erau expuse: carne, preparate din carne, lactate, produse ambalate și vrac în vitrine verticale. În momentul în care autoritățile au ridicat tăvile din inox au descoperit rugină în strat gros, vopsea exfoliată, acumulări de praf și de grăsime în strat grosier, acumulări de resturi alimentare și zone cu mucegai;
  • Gândacii de bucătărie invadaseră toată unitatea.

„Prezența masivă (invazie) a insectelor (gândaci de Bucătărie) în toată unitatea”, spune ANPC într-o postare pe pagina de Facebook.

ANPC a amendat magazinul Profi din Șoseaua Pantelimon, București, cu 20.000 lei pentru încălcarea art. 7b alin. (1) și art. 7b alin. (5) din OG 21/1992. Măsura aplicată de ANPC:

„Oprirea Temporară a Prestării Serviciilor întregii unități pana la remedierea deficientelor constatate”.

ANPC a amendat 20 de operatori economici din zona Piața Unirii și a dat patru avertismente, cu o valoare totală a amenzi de 188.000 lei. S-a dispus oprirea definitivă a vânzării sau utilizării a peste 400 kg de produse alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor pentru șapte operatori economici (șase unități și trei vitrine frigorifice din cea de-a 7-a).

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...