24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăBucurestiLa Poliția Locală din Capitală, DNA face percheziții

La Poliția Locală din Capitală, DNA face percheziții

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

Luni dimineață, 30 ianuarie 2023, DNA face percheziții la sediul Poliției Locale București. Procurorii DNA verifică acum Direcția Economică, Direcția Logistică, Serviciul Juridic și Serviciul Resurse Umane. Potrivit surselor Antena 3 CNN, perchezițiile au legătură cu un dosar de corupție legat de o achiziție publică comisă între 2022 și 2023.

Mai exact, se referă la un contract de cumpărare publică pentru uniforme necesare pentru echiparea poliției locale și naționale. Procurorii DNA au efectuat percheziții la sediile Poliției Locale din Sector 1. Pe 19 ianuarie 2023, procurorii DNA au realizat percheziții la mai multe sedii ale Poliției Locale din Sector 1 în legătură cu nereguli în achiziția publică a uniformelor pentru polițiști.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale.

În cursul zilei de 19 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza municipiului București, din care două sunt sediile unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale”, afirma DNA la momentul respectiv.

În timpul perchezițiilor efectuate acum două săptămâni la sediile Poliției Locale din Sector 1, procurorii au primit sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...