15.4 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăExterneRusia acuză Ucraina de grave crime de război: „Nu vor rămâne nepedepsite”

Rusia acuză Ucraina de grave crime de război: „Nu vor rămâne nepedepsite”

Articole Similare

Ministerul de Externe din Rusia (MAE) a transmis că atacurile lansate de Kiev asupra spitalelor constituie o gravă crimă de război și că aceste acțiuni nu vor rămâne nepedepsite.

Ministerul de Externe din Rusia (MAE) a declarat că atacurile lansate în mod intenționat de Kiev asupra unităților medicale și uciderea civililor sunt cele mai grave crime de război și că autoritățile vor lua atitudine. Este vorba de atacurile de la spitalul din Novoaidar, în Republica Populară Lugansk.

MAE mai consideră și că SUA și NATO au ajutat Ucraina. „Toate aceste acte de fărădelege criminală comise de formațiunile armate ale Kievului sub egida Occidentului nu vor rămâne nepedepsite”, se arată în comunicatul MAE rus. Autoritățile au mai spus că Ucraina va fi aspru pedepsită.

Ucraina a atacat un spital din Novoaidar

În dimineața zilei de 28 ianuarie, armata Ucrainei a efectuat un atac din sisteme de rachete cu lansare multiplă HIMARS asupra unui spital din Novoaidar.14 pacienți și membri ai personalului unității medicale au fost uciși, alte 24 de persoane au fost grav rănite, potrivit veștidinrusia.

„Forţe armate ucrainene au atacat intenţionat sediul spitalului local, cu lansatoare de rachetă de tip HIMRS”, în localitatea Novoaidar, în regiunea Lugansk, acuză într-un comunicat armata rusă. Medici de la spital furnizau „de mai multe luni asistenţă medicală atât populaţiei civile, cât şi militarilor”, potrivit acesteia.

„Un atac intenţionat asupra unei clădiri medicale civile cunoscute constituie fără îndoială o crimă de război gravă a regimului de la Kiev”, acuză în comunicat armata rusă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii OMS) a anunţat joi că a înregistrat, de la începutul războiului, 747 de atacuri vizând locuri de îngrijiri spitaliceşti, soldate cu 101 morţi şi 131 de răniţi.

MAE a mai anunțat că va afla cine sunt vinovații și că va lua măsuri stricte. Amintim că și Rusia a atacat mai multe spitale din Ucraina de la începutul războiului. Mai mulți civili au fost uciși. Rusia a declanşat acum aproape un an o invazie pe scară largă în Ucraina, în ceea ce ea numeşte „operaţiune militară specială”, calificată de Kiev şi Occident drept o agresiune nejustificată.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...