13.5 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăExterneRusia şi-a mutat forţe şi echipamente suplimentare în regiunea Kursk

Rusia şi-a mutat forţe şi echipamente suplimentare în regiunea Kursk

Articole Similare

Rusia şi-a mutat forţe şi echipamente suplimentare în regiunea Kursk, aflată la graniţa cu Ucraina, pentru a proteja frontiera şi pentru a asigura securitatea, a declarat luni guvernatorul regional Roman Starovoit, citat de agenţia de presă Interfax, relatează Reuters.

 

Autorităţile locale spun că regiunea rusă Kursk, care se învecinează cu regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, a fost supusă în mod repetat bombardamentelor ucrainene de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu aproape un an.

Citește și Putin poate pierde în Ucraina dar poate câștiga în România. Iată cum

O parte din trupele ruseşti au intrat atunci din regiunea Kursk, deşi zonele din nord-estul Ucrainei pe care le-au ocupat au fost de atunci recucerite de forţele Kievului.

Guvernatorul rus Roman Starovoit a declarat într-o şedinţă a guvernului regional că în Kursk a fost deja format un contingent solid de personal din forţele armate, poliţiştii de frontieră şi din agenţiile de aplicare a legii, dar că „este necesar să se ofere un sprijin cuprinzător pentru primirea, desfăşurarea şi aranjarea forţelor suplimentare”.

Kievul a avertizat în repetate rânduri că Rusia ar putea face o nouă încercare de a cuceri părţi din nord-estul Ucrainei, subliniind sporirea activităţii militare comune în Belarus, aliat apropiat al Rusiei, un alt punct pe unde s-a făcut invazia din februarie 2022, Belarusul fiind la aproximativ 200 km vest de provincia rusă Kursk.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...