21 C
București
vineri, septembrie 22, 2023
AcasăExterneRusia şi-a mutat forţe şi echipamente suplimentare în regiunea Kursk

Rusia şi-a mutat forţe şi echipamente suplimentare în regiunea Kursk

Articole Similare

Skoda a fabricat trei milioane de SUV-uri

Skoda este într-o atmosferă de sărbătoare, deoarece SUV-ul...

Lexus nu renunță la berline, deoarece cererea încă există

Pentru prima dată în istorie, SUV-urile au reprezentat...

Accesorii esențiale pentru motociclete: Un ghid cuprinzător pentru motocicliști

Atunci când ești pasionat de motociclete, îți dorești...

Rusia şi-a mutat forţe şi echipamente suplimentare în regiunea Kursk, aflată la graniţa cu Ucraina, pentru a proteja frontiera şi pentru a asigura securitatea, a declarat luni guvernatorul regional Roman Starovoit, citat de agenţia de presă Interfax, relatează Reuters.

 

Autorităţile locale spun că regiunea rusă Kursk, care se învecinează cu regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, a fost supusă în mod repetat bombardamentelor ucrainene de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu aproape un an.

Citește și Putin poate pierde în Ucraina dar poate câștiga în România. Iată cum

O parte din trupele ruseşti au intrat atunci din regiunea Kursk, deşi zonele din nord-estul Ucrainei pe care le-au ocupat au fost de atunci recucerite de forţele Kievului.

Guvernatorul rus Roman Starovoit a declarat într-o şedinţă a guvernului regional că în Kursk a fost deja format un contingent solid de personal din forţele armate, poliţiştii de frontieră şi din agenţiile de aplicare a legii, dar că „este necesar să se ofere un sprijin cuprinzător pentru primirea, desfăşurarea şi aranjarea forţelor suplimentare”.

Kievul a avertizat în repetate rânduri că Rusia ar putea face o nouă încercare de a cuceri părţi din nord-estul Ucrainei, subliniind sporirea activităţii militare comune în Belarus, aliat apropiat al Rusiei, un alt punct pe unde s-a făcut invazia din februarie 2022, Belarusul fiind la aproximativ 200 km vest de provincia rusă Kursk.

Parteneri