26.1 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneVânzările de smartphone-uri din China au scăzut

Vânzările de smartphone-uri din China au scăzut

Articole Similare

Vânzările de smartphone-uri din China au scăzut cu 13% în 2022, cel mai mare declin al sectorului din ultimul deceniu, deoarece consumatorii au cheltuit cu prudenţă, a declarat duminică firma de cercetare de piaţă IDC.

 

Numărul total de dispozitive livrate a fost de 286 de milioane, în scădere faţă de 329 de milioane în 2022.

Aceasta înseamnă că volumul total de vânzări din 2022 a fost cel mai redus din 2013 şi prima dată de atunci când vânzările anuale au coborât sub 300 de milioane, a spus IDC într-un raport.

Producătorul de telefoane prevăzute cu sistemul Android Vivo a fost cel mai vândut brand în 2022, cu o cotă de piaţă de 18,6%.

Cu toate acestea, livrările sale totale au scăzut cu 25,1% comparativ cu antul precedent.

Honor s-a clasat ca al doilea cel mai bine vândut brand, cu livrări în creştere cu peste 34%, deşi de la o bază scăzută.

Apple a fost al treilea cel mai bine vândut brand de telefoane în 2022, la egalitate cu Oppo. Vânzările totale ale Apple au scăzut anul trecut cu 4,4%, compania realizând în general performanţele pieţei.

Bombe cu dispersie pentru Ucraina

În trimestrul patru, în ciuda faptului că Apple a fost brandul cel mai vândut, vânzările de iPhone-uri au scăzut în continuare, deoarece problemele lanţului de aprovizionare cauzate de tulburările angajaţilor de la fabrica producătorului Foxconn din oraşul Zhengzhou s-au agravat, au scris cercetătorii.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...