19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăBucurestiÎntre 30 martie și 2 aprilie se organizează Salonul Nautic Internațional București,...

Între 30 martie și 2 aprilie se organizează Salonul Nautic Internațional București, la Hala Laminor

Articole Similare

Primăria Sectorului 3 anunță că cea mai mare expoziție nautică din țară se va desfășura în martie la Hala Laminor din București. După reabilitarea halei, Primăria S3 a semnat un contract de folosire a unei porțiuni pentru Salonul Nautic Internațional București, care se va ține între 30 martie și 2 aprilie 2023 și marchează a 13-a ediție după o pauză pandemică. Hala Laminor va găzdui și expoziția Caravan, Motorhome & Adventure.

Expozițiile vor avea loc concomitent și  vor oferi publicului diferite servicii și produse ce țin de domeniul nautic:

  • ambarcațiuni de diferite tipuri,
  • servicii și accesori nautice,
  • școli de navigație,
  • rulote,
  • autorulote,
  • servicii închiriere,
  • accesorii și echipamente sportive.

Primăria Sectorului 3 anunță prezența secțiunii „Made in Romania” atât la secțiunea ambarcațiunilor, cât și la cea a vehiculelor recreaționale la expoziția nautică din martie. Instituții culturale precum Forțele Navale Române, Muzeul Național al Marinei, Muzeul de Istorie au participat la expoziții anterioare și au atras un număr mare de vizitatori.

Din 2014, Hala Laminor este administrată de Primăria Sectorului 3. În 2017, autoritățile au decis să înceapă un proiect de restaurare a monumentului istoric, care s-a finalizat în 2022. Nu au fost făcute modificări semnificative la clădire, ci s-a îmbunătățit sistemul energetic. Au fost construite spații de depozitare, locuri de parcare (aproximativ 1.500) și alei. Pentru a evidenția importanța monumentului, s-a amenajat o esplanadă în zona de sud-est a Halei. Astfel, clădirea a devenit multifuncțională după restaurare, consolidare și amenajare interioară și exterioară.

Monumentul istoric a fost proiectat de industriașul român cu origini grecești Nicolae Malaxa. Hala face parte din ansamblul clădirilor „Malaxa”, fondat în 1921. Aici a fost produsă, în 1928, prima locomotivă, numită „Malaxa” după creatorul celor mai mari fabrici din țară. Hala Laminor, construită în 1938, a finalizat lanțul clădirilor din ansamblul „Malaxa”. Arhitectura sa avea un design foarte modern pentru vremea sa și impresiona prin dimensiunile sale. A fost inspirată de celebra Fabrică de Locomotive Börsig din Berlin, construită în 1850. Astfel, Hala Laminor și alte clădiri industriale din complexul „Malaxa” au devenit prin arhitectură și design o emblemă industrială națională, dar mai ales a Bucureștiului.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...