23.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăExterneO jurnalistă de la Russia Today, abuzată fizic de soldații ceceni. Conducerea...

O jurnalistă de la Russia Today, abuzată fizic de soldații ceceni. Conducerea postului a reclamat infracțiunea la procuratură

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

O jurnalistă de la principalul post de propagandă a Rusiei a fost trimisă pe front, în zona Melitopol, pentru a realiza un reportaj cu soldații ruși care se află în această zonă.

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de postul de televiziune, în plângerea penală depusă la Parchet, de o jurnalistă de la Russia Today Olga Zenkova care a fost violată de mai mulți soldați din Cecenia, înrolați n Batalionul ”Ahmat”.

Autoritățile ruse au interzis mediatizarea acestui incident în programele de știri, dar postul de televiziune nu a putut trece peste acest caz de viol comis asupra unei cunoscute jurnaliste. O copie a plângerii penale a ajuns pe un canal de Twitter.

După cum se menționează în comunicatul NTV, corespondentul Olga Zenkova și cameramanul Artiomas Jepifanov efectuau o emisiune despre armata rusă în zona Melitopol.

La 17 ianuarie, ei luau cina într-unul dintre restaurantele din oraș când au fost atacați de ”persoane în uniforme de camuflaj care s-au prezentat drept luptători din batalionul Ahmat”.

Oamenii reclamă abuzurile comise de soldații ruși

”În urma atacului, Iepifanov Artem Sergheevici a primit răni de gravitate medie, fapt atestat de protocolul de examinare în spitalul orașului Melitopol. În ceea ce o privește pe jurnalista Olga Viktorovna Zenkova, grupul de persoane a comis, de asemenea, acte violente de natură sexuală”, se arată în apelul adresat Comitetului de anchetă.

Conducerea canalului de propagandă s-a plâns că în ”biroul comandantului militar” din Melitopol au refuzat să deschidă un dosar penal.

La postarea de pe Twitter cu privire la violul comis asupra jurnalistei din Rusia, alți localnici din Melitopol au comentat în legătură cu abuzurile comise zilnic de soldații ruși.

”În orașul Melitopol, ocupat temporar, cazurile de violuri asupra minorilor au crescut de la sosirea ”mobiștilor” ruși în oraș. Autoritățile de ocupație ascund faptele acestor crime”, scrie o femeie.

ONU vorbește despre abuzurile soldaților ruși

Chiar și Organizația Națiunilor Unite a reclamat comportamentul soldaților ruși care comit violori sau acte de violență asupra populației civile ucrainene.

Un caz prezentat în raportul ONU, se referă la un soldat rus care a violat o fetiță de patru ani. Ulterior agresorul a violat-0 și pe mama copilei.

Totuși au existat cazuri când procuratura militară rusă a reacționat și i-a arestat pe cei vinovați, așa cum s-a întâmplat cu un locotenent rus care a abuzat un copil în vârstă de doi ani. Acesta a fost arestat și va fi judecată pentru fapta comisă, după legile ruse, care sunt foarte aspre când vine vorba despre astfel de infracțiuni.

Inspectorii ONU au mai pomenit și de un alt caz, cel al unei femei de 83 de ani. Bunicuța a fost violată de un soldat rus, chiar în fața soțului ei, care era paralizat.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...