6.8 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăExternePeste un milion de francezi au ieșit în stradă contra reformei pensiilor

Peste un milion de francezi au ieșit în stradă contra reformei pensiilor

Articole Similare

Rusia va avea îndrăzneala să atace Europa? De ce nu este imposbil

Varianta ca Rusia să extindă operațiunile militare împotriva democrațiilor...

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat noi lovituri asupra unor ţinte houthi în Yemen

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat, sâmbătă, lovituri împotriva...

Manifestanții au participat, în zeci de oraşe, la protestele faţă de creșterea vârstei pensionării, iar premierul Elisabeth Borne spune că înţelege „semnele de întrebare şi dubiile” provocate de reformă.

Conform datelor Ministerului de Interne de la Paris, 1,27 milioane de persoane au participat la protestele organizate de principalele centrale sindicale. Reprezentanţii Confederaţiei Generale a Muncii (CGT) au estimat că la protestele faţă de creşterea vârstei de pensionare au participat 2,8 milioane de oameni. La Paris, autorităţile au raportat aproximativ 90.000 de manifestanţi, iar sindicatele 500.000. Protestele au fost însoţite de greve, care au afectat în principal învăţământul și transporturile.

Tot principalele sindicate din Franţa au anunţat, marţi seară, conform postului BFMTV şi cotidianului Le Figaro, organizarea de noi proteste pe 7 şi 11 februarie:

„Reforma pensiilor suscită semne de întrebare şi dubii. Le înţelegem. Începe dezbaterea parlamentară. Va permite, prin transparenţă, îmbunătăţirea proiectului nostru”, a declarat Elisabeth Borne, premierul Franței.

Parteneri