27.1 C
București
vineri, septembrie 22, 2023
AcasăExternePolonia joacă tot mai tare pe cartea totul s-au nimic. Avioanele F16...

Polonia joacă tot mai tare pe cartea totul s-au nimic. Avioanele F16 vor intra în luptă împotriva rușilor

Articole Similare

Skoda a fabricat trei milioane de SUV-uri

Skoda este într-o atmosferă de sărbătoare, deoarece SUV-ul...

Lexus nu renunță la berline, deoarece cererea încă există

Pentru prima dată în istorie, SUV-urile au reprezentat...

Accesorii esențiale pentru motociclete: Un ghid cuprinzător pentru motocicliști

Atunci când ești pasionat de motociclete, îți dorești...

Polonia a fost prima țară care a fost dispusă să-și trimită tancurile Leopard 2, în luptă, în Ucraina. Acum, un înalt oficial ucraiean a făcut un alt anunț care crește miza înarmării ucrainenilor cu arme de generație avanstă.

Premierul Poloniei a declarat că țara lui este dispusă să își trimită toate avioanele F16, în Ucraina, pentru a fi folosite de militarii ucraineni în războiul împotriva Risiei.

”Așa cum a fost acum câteva luni în contextul MiG-urilor, la fel și orice altă forță aeriană va fi realizată și probabil transferată în coordonare cu țările membre NATO. Vom acționa în deplină coordonare”, a declarat premierul polonez, Mateusz Morawiecki.

La fel ca și în cazurile tancurilor Leopard 2, pe care Polonia le are în dotare, și le va transfera în Ucraina, după ce a primit acordul Germaniei, în cazul în care va fi aprobată o decizie privind trimiterea de avioane de luptă F-16 în Ucraina, Polonia va acționa în ”deplină coordonare” cu aliații săi.

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă, răspunzând la o întrebare despre posibilul transfer de avioane de vânătoare F-16 din Polonia către Ucraina.

Vecinii Ucrainei au în dotare 48 de avioane F 16 Fighting Falcon, potrivit unei informări oficiale făcute de Ministerul Apărării de la Varșovia.

Polonia face totul pentru Ucraina

Alături de Statele Unite, Polonia și-a luat rolul de aliat al Ucrainei, foarte în serios. După cum a precizat șeful guvernului polonez, Varșovia coordonează toate acțiunile legate de consolidarea capacităților de apărare ale Ucrainei cu partenerii din NATO, în special cu Statele Unite.

Așa s-a întâmplat și în cazul deciziilor privind transferul sistemelor de apărare antiaeriană Patriot către Ucraina, sau crearea unei coaliții internaționale privind transferul tancurilor Leopard 2 către Ucraina.

”Și, așa cum s-a întâmplat acum câteva luni cu avioanele MiG-29, orice altă asistență aeronautică, pentru Ucrain, va fi coordonată, implementată și, eventual, transferată împreună cu alte state membre NATO. Vom acționa în deplină coordonare aici”, a subliniat Morawiecki.

Când i s-a cerut să clarifice câte avioane ar putea transfera Polonia, premierul a precizat că a răspuns deja la această întrebare și că nu poate adăuga nimic altceva.

După cum s-a raportat, Ucraina caută să obțină avioane de luptă moderne – F-16 sau F-15 ale Forțelor Aeriene americane sau analogii lor europeni, Tornado german sau Gripen suedez – pentru a-și înlocui avioanele din epoca sovietică.

Parteneri