21 C
București
vineri, septembrie 22, 2023
AcasăBucurestiSe muncește la Pasajul Berceni. Se pun borduri și se fac trotuare

Se muncește la Pasajul Berceni. Se pun borduri și se fac trotuare

Articole Similare

Skoda a fabricat trei milioane de SUV-uri

Skoda este într-o atmosferă de sărbătoare, deoarece SUV-ul...

Lexus nu renunță la berline, deoarece cererea încă există

Pentru prima dată în istorie, SUV-urile au reprezentat...

Accesorii esențiale pentru motociclete: Un ghid cuprinzător pentru motocicliști

Atunci când ești pasionat de motociclete, îți dorești...

Pasajul Berceni, împreună cu Pasajul Oltenița, este unul dintre cele șase proiecte importante de infrastructură din București, inclusiv Centura Capitalei, care ar trebui să fie puse în funcțiune anul acesta. La giratoriul suspendat Berceni, lucrările au fost reluate săptămâna trecută.

Pe canalul său de Youtube, Ionuț Ivașca postează imagini și informații despre progresul lucrărilor la Pasajul Berceni la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

Se lucrează la instalarea plăcilor prefabricate în zona metalică a podului. Se continua montarea parapetului pentru pietoni de la Popești-Leordeni către rampa de coborâre spre Jilava, pe rampa către și de la București și pe rampa către și de la Berceni. Se lucrează la montarea parapetului direcțional pe rampa către și de la Berceni, pe rampa de urcare către Jilava și pe rampa de coborâre către Jilava.

Se continuă montarea găurilor de dilatație pe inelul central al pasajului. Se efectuează lucrări de modernizare a pasajului CF cu linia ferată industrială REMAT, în zona din jurul centurii spre Jilava.

Se continuă amenajarea trotuarelor pe rampa de urcare către Popești-Leordeni, pe rampa de coborâre către Popești-Leordeni, precum și în zonele rampelor de acces București și Berceni.

Se lucrează la instalarea marginilor pe rampa de urcare către Popești-Leordeni și pe rampa de coborâre către Popești-Leordeni. Se continuă executarea lucrărilor de iluminare publică în toate zonele pasajului.

Se continuă realizarea canalizării pluviale, necesară pentru preluarea apei din zona pasajului.

Până la sfârșitul lui 2022, data finalizării lucrărilor la giratoriul suspendat Berceni era prevăzută pentru ultimul trimestru, dar a fost amânată până în aprilie 2023. Berceni va fi al doilea giratoriu suspendat din București după Pasajul Domnești. Lucrările au fost reluate după sărbători cu demolarea unei rampe construite în zona de urcare dinspre Jilava, pe care Compania de Drumuri a cerut să fie refăcută de către constructor pe propria cheltuială, după ce măsurătorile au arătat că fundația rampei nu este suficient de stabilă. Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, zicea:

Antreprenorul a prezentat graficul prin care susține că nu vor exista întârzieri în finalizarea lucrărilor și automat deschiderea circulației. Problema nu e de proiectare, ci de execuție. Execuția ar fi trebuit să țină cont de specificul terenului. A doua oară speră constructorul sa fie cu noroc.

Până la sfârșitul anului trecut, termenul de finalizare pentru lucrările la Pasajul Berceni era ultimul trimestru al anului 2022, dar inaugurarea a fost amânată până în aprilie 2023. Berceni va fi al doilea giratoriu suspendat construit în București după Pasajul Domnești.

După sărbătorile de iarnă, lucrările au fost reluate cu demolarea unei rampe de urcare din Jilava, care a fost reconstruită cu consolidarea suplimentară a terenului. Pasajul are o lungime de 2,5 km și costă milioane de lei. Pasajul Olteniței ar trebui să fie finalizat în această primăvară.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri