35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăClujVor fi reluate lucrările de reabilitare și modernizare a Lotului 2 al...

Vor fi reluate lucrările de reabilitare și modernizare a Lotului 2 al Drumului Bistriței – DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Consiliul Județean Cluj annță că a predat constructorului amplasamentul în vederea continuării lucrărilor pe sectorul de drum Lot 2 – DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C, în lungime de aproape 17 kilometri.

Acestea sunt parte a proiectului ”Rest de executat pentru continuarea lucrărilor la obiectivul: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C de la km 0+000 la km 16+933”.

Lucrările de modernizare vor consta într-o serie de operațiuni complexe ce se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură. De asemenea, vor fi reabilitate cinci poduri și vor fi realizate stații pentru transportul în comun.

Lucrările vor fi executate de Asocierea Far Foundation SRL – Drumserv SA, valoarea acestora fiind de 32.303.622 lei, fără TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, în proporție de 98%, respectiv 2% din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Termenul de finalizare este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere, respectiv 20 ianuarie 2024.

Reamintim faptul că lucrările de modernizare pe acest drum județean au fost oprite ca urmare a rezilierii contractului încheiat cu Asocierea Operes SRL – Societatea Napoca SA din cauza nerespectării de către asociere a clauzelor contractuale asumate. În acest context, a fost necesară organizarea unei noi licitații pentru execuția lucrărilor.

Modernizarea și reabilitarea acestui sector de drum constituie unul dintre obiectivele prioritare ale Consiliului Județean, pentru anul 2023, în materie de infrastructură rutieră. Odată finalizată, investiția va contribui la impulsionarea dezvoltării economice a zonei de centru a județului, cu toate beneficiile ce decurg de aici”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...