24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăClujComuna Cășeiu, pregătită să facă față zăpezii

Comuna Cășeiu, pregătită să facă față zăpezii

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

Nu au o sarcină ușoară edilii comunei Cășeiu în această perioadă, zăpada trebuie curățată pe drumurile și străzile celor 10 sate componente, răspândite pe o rază destul de mare.

Primarul Silviu Boldor are un plan bine întocmit în această privință, nu cumva să rămână vreo localitate înzăpezit. În  momentul discuției cu domnia sa stratul de zăpadă nu era mare,  abia a nins în timpul nopții, dar având în vedere că meteorologii anunță în continuare condiții de iarnă, a fost necesară luarea unor măsuri organizatorice. Unele dintre ele au și fost aplicate deja, cu toate că pe unele porțiuni de drum încă nu a fost necesară intervenția mașinilor și utilajelor de deszăpezire. Numai în împrejurimile satului Guga au fost ceva probleme, dar și acolo nu a fost afectată circulația rutieră.

Edilii din Cășeiu de câțiva ani au încheiat un contract cu o firmă de specialitate din localitate, dar Primăria dispune și de un buldoexcavator propriu. Deci, trei utilaje grele care oricând pot face față unor situații mai complicate. Oricum, în această iarnă, până acum  nu s-a impus scoaterea acestor mașini pe drumurile  comunale, efectiv nu aveau ce lucra. În ceea ce privește porțiunea șoselei Dej-Baia Mare, care trece prin comuna Cășeiu, acesta este curățată de utilajele aparținând Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care acționează zi și noapte pe această arteră de circulație deosebit de aglomerată.

Gospodari harnici cum sunt (de asta ne-am convins de fiecare dată când am trecut prin comună), edilii din Cășeiu s-au gândit din timp la greutățile iernii și încă din toamna trecută au procurat 200 de tone  material antiderapant și 10 tone de sare, care, în caz de nevoie, vor fi împrăștiate pe drumurile din zonă. Pe o parte din strada principală a centrului de comună, zilele trecute zăpada a fost curățată de cetățenii care locuiesc acolo. Asta s-a întâmplat și în satele Urișor și Coplean, localități aflate pe șoseaua națională Dej – Baia Mare.

Szekely Csaba

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...