28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăBucurestiConsiliul General al Municipiului București și-a dat acordul ca parcul din fața...

Consiliul General al Municipiului București și-a dat acordul ca parcul din fața Ateneului Român să se numească „Grădina Mariana Nicolesco”

Articole Similare

Parcul din fața Ateneului Român va fi denumit „Grădina Mariana Nicolesco”. Proiectul a fost aprobat de către Consiliul General al Municipiului București în ședința din 31 ianuarie 2023.

Spațiul public care va purta numele celebrei cântărețe se află la intersecția dintre Piața George Enescu, strada Episcopiei și strada Benjamin Franklin. Radu Varia, un critic de artă din România, a propus ca acest parc să fie numit după soția sa decedată, conform raportului special.

„A cântat pe cele mai renumite scene ale lumii, începând cu Teatro alla Scala din Milano, unde a debutat în premiera mondială a operei „Le Vera Storia” de Luciano Berio (1982) şi unde apare apoi în numeroase noi puneri în scenă, recitaluri şi concerte, ca şi la Metropolitan Opera din New York cu „La Traviata” de Verdi (1978).

În anul 1991, distinsa artistă – supranumită Regina della Scala, Regina del Belcanto şi Diva Divina – a primit titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului, fiind prima personalitate recompensată cu această distincţie, arată documentul, se arată în raport”, potrivit Agerpres.

Mariana Nicolesco a fost invitată să cânte la Vatican în 1993, la un concert de Crăciun organizat de Papa Paul al II-lea. Ea a cântat colinde românești și a fost urmărită de peste un miliard de oameni, potrivit Agerpres. În 1994, Mariana Nicolesco a oferit Ateneului Român un pian Steinway și a comandat piese pentru repararea orgii. Ea a primit numeroase distincții, printre care și titlul de cetățean de onoare al Capitalei și Medalia de Aur UNESCO pentru Merite Artistice, Artist UNESCO pentru Pace și Ambasador Onorific UNESCO.

Numele parcului din fața Ateneului, denumit după Mariana Nicolesco, va evoca mereu legătura acestei personalități remarcabile din lumea muzicii cu un templu al culturii naționale, potrivit documentului.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...