28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneJoe Biden i-a tăiat aripile lui Volodimir Zelensky. Nu i se va...

Joe Biden i-a tăiat aripile lui Volodimir Zelensky. Nu i se va împlini cea mai mare dorință

Articole Similare

De când a rușii au invadat Ucraina, Volodimir Zelensky n-a fost lăsat singur, întreaga lume venindu-i în ajutor. Marea lui dorință este însă ca americanii să-i trimită avioane de luptă F-16, pe care le-a tot cerut.

Întrebat de un reporter la Casa Albă dacă va furniza Kievului avioanele mult dorite, președintele Joe Biden, răspunsul președintelui Joe Biden a fost clar: „Nu”. Pe de altă parte însă, președintele SUA a afirmat că va vizita în curând Polonia, considerată jucător-cheie în lupta împotriva invaziei Rusiei, însă nu a spus o dată exactă.

La sfârșitul lunii martie, ucrainienii vor primi tancuri Leopard 2

Pe de altă parte însă, Volodimir Zelensky va primi de la Norvegia tancuri Leopard 2. Ministrul norvegian al apărării a declarat pentru AFP că acest lucru se va întâmpla „cât mai curând posibil”, posibil, undeva la sfârșitul lunii martie.
Volodimir Zelensky

„Nu am stabilit încă numărul. Este important ca acest lucru să fie coordonat îndeaproape cu partenerii, astfel încât să fie o donație care să facă o diferență pentru Ucraina. Vrem să se întâmple cât mai repede posibil, bineînțeles. Este o nevoie urgentă”, a declarat ministrul apărării Bjørn Arild Gram pentru AFP.

Soldații ucrainieni vor fi instruiți să folosească tancurile

Pe de altă parte, Gram a amintit și de faptul că Germania a menționat, de asemenea, livrări de Leopard 2 „la sfârșitul lunii martie”. De altfel, zilele trecute, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat că vizează „sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie” pentru livrarea a 14 tancuri.

În altă ordine de idei, ministrul norvegian a spus că e nevoie de timp pentru a fi obținută una verde pentru livrări, dar și pentru probleme logistive, precum și pentru ca soldații ucrainieni să fie instruiți în utilizarea tancurilor.

„Este o operațiune destul de mare, dar ne dorim să se desfășoare cât mai repede posibil”, a mai spus acesta. Nu în ultimul rând, Marea Britanie va furniza tancuri grele Ucrainei. E vorba de Challenger care vor ajunge la sfârșitul lunii martie.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...