22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăBucurestiPersoanele vulnerabile din Sectorul 5 al Capitalei vor primi sprijin financiar

Persoanele vulnerabile din Sectorul 5 al Capitalei vor primi sprijin financiar

Articole Similare

Primăria Sectorului 5 anunță că a crescut limita de venit pentru acordarea tichetelor sociale pensionarilor, de la 1.150 de lei la 1.500 de lei. Pentru persoanele cu dizabilități grave, accentuate sau moderate, limita a fost majorată de la 1.500 la 1.900 de lei.

5.000 de persoane vulnerabile beneficiază de sprijin financiar, de la bugetul local al Sectorului 5! Primăria Sectorului 5 a majorat plafonul de venit până la care se acordă tichete sociale pensionarilor de la 1.150 de lei, la 1.500 de lei, iar pentru persoanele adulte cu handicap grav, accentuat sau mediu, de la 1.500 de lei, la 1.900 de lei, transmite PS5 pe Facebook.

De acest sprijin financiar vor beneficia pensionarii din sistemul public de pensii, rezidenți în mod legal ai Sectorului 5. Aceste beneficii sociale vor fi oferite sub formă de tichete sociale, potrivit PS5. Valoarea lor este de 100 de lei și se vor acorda lunar, pentru satisfacerea nevoilor de bază.

 „Valoarea tichetelor sociale este de 100 de lei și se acordă lunar, atât pensionarilor, cât și persoanelor adulte cu handicap grav, accentuat sau mediu, care se încadrează în plafon, pentru satisfacerea nevoilor de bază și asigurarea condițiilor minime necesare unui trai decent. Odată cu majorarea plafonului, crește și numărul beneficiarilor. Dacă în luna decembrie 2022 beneficiau de tichete sociale 2.386 de pensionari, acum vorbim despre 3.000 de beneficiari din această categorie și 2.000 de persoane cu dizabilități, față de 1588, cât înregistram la sfârșitul anului trecut”, a precizat  Rareș Hopinca, city managerul Sectorului 5.

Totodată, consilierii locali au votat modificarea Metodologiei cu privire la acordarea de beneficii sociale, sub formă de tichete. Plafonul de venit până la care se oferă tichetele sociale a fost mărit cu 400 de lei, potrivit PS5.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...