28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitatePrimele declarații ale lui Victor Pițurcă, despre dosarul măștilor neconforme: „Consider că...

Primele declarații ale lui Victor Pițurcă, despre dosarul măștilor neconforme: „Consider că este un mare-mare abuz”

Articole Similare

Victor Pițurcă, fostul antrenor al echipei naționale de fotbal, cercetat de procurorii de la DNA în dosarul măştilor neconforme pentru MApN, a dat primele declarații pe larg despre acuzațiile care i se aduc.

Piţurcă afirmă că singura sa implicare în dosar este că a împrumutat cu bani firma fiului său, dar susţine că nici Alexandru nu este cumparator de influenţă.

„Băiatul meu a vrut să intre în această afacere. După săptămâni, am vrut şi eu să cunosc nişte oameni care i-au propus lui aceastăm afacere. Ăsta a fost singuru lucru”, a afirmat, miercuri, Piţurcă, susţinând că atunci a făcut cunoştinţă cu Gabriel Ţuţu, fiind, de altfel, singura dată când s-au întâlnit.

„Nu cunosc pe nimeni din această afacere”

Întrebat despre utilajele neconforme, care susţin procurorii că s-au cumpărat, Piţurcă a afirmat: ”Nu ştiu nimic (…) Nu cunosc pe nimeni din această afacere (…) În dosar e vorba despre altcineva care făcut lucrul ăsta, nu eu (…) Nicio probă proba, e singura probă că am fost în birou la acel domn”.

Piţurcă susţine, de asemenea, că nu avut nicio afacere cu MApN şi nici nu a discutat cu oficiali din minister.

„Deci, încă o dată vă explic cu ce suntem implicat în această afacere. Am împrumutat pe fiul meu să cumpere aceste produse. (…) produsele care au fost vândute MApN: măşti, măşti de gaze, alte produse, nu le ştiu”, a mai afirmat fostul selecţioner.

„Vreau să vă spun nu am dat nicio declaraţie, vreau să vă spun că nu am semnat nimic din ce mi-au prezentat procurorii fiindcă sunt complet nevinovat, nu am nicio problemă cu această afacere şi consider că este un mare-mare abuz”, a adăugat acesta.

„Victor Piţurcă nu va face niciodată acest lucru. Niciodată”

„Nu cred că a fost denunţ. Numele meu şi poziţia mea au făcut să existe, vedeţi de câteva zile în şir se vehiculează multe neadevăruri în această chestiune şi asta cred că este totul. În rest, ce să facem, chiar aşa în România nu poţi să stai de vorbă cu un om, că eşti supus acestor abuzuri?

Veţi afla, poate credeţi că nu vă spun tot adevărul, dar veţi afla din acte că aşa este. Ăsta este adevărul. Credeţi că dacă era ceva concret ce îmi făceau? Probabil nu pot să îmi imaginez.

A mai apărut o chestie din asta că aş fi dat în gât pe cineva? Domnilor, staţi liniştiţi, Victor Piţurcă nu va face niciodată acest lucru. Niciodată. Dacă ar fi fost cineva care să fi promis ceva, iar eu să fi ştiut şi era…eu spun adevărul. Şi eu dacă aş fi comis ceva, aş fi spus. Dar să mi se reproşeze că am fost la un om în birou să îl cunosc şi că am cumpărat….mi se pare inadmisibil”, a mai declarat Piţurcă.

Piţurcă afirmă că era afacerea fiului său, dar care nu făcut nimic care să-l facă cumpărator de influenţă.

Victor şi Alexandru Piţurcă sunt cercetaţi în continuare sub control judiciar

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...