14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăActualitateRusia amenință că va bombarda bazele aeriene poloneze și românești dacă vor...

Rusia amenință că va bombarda bazele aeriene poloneze și românești dacă vor fi folosite de avioanele donate Ucrainei

Articole Similare

Generalul rus Evgheni Bujinski a declarat că bazele aeriene din țările NATO vor deveni o țintă legitimă pentru forțele armate ruse dacă sunt folosite de forțele ucrainene și a enumerat bazele din Polonia și România, informează Rmx.news.

Recent, o coaliție de țări, inclusiv Polonia, Regatul Unit, Germania și SUA, a decis să doneze Ucrainei tancuri de fabricație occidentală. Apar semnale că următorul obiectiv al Kievului ar putea fi achiziționarea de avioane de luptă occidentale și de arme cu rază lungă de acțiune.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că Franța nu exclude posibilitatea de a livra Ucrainei avioane de luptă. El a spus că criteriile pentru a face acest lucru ar fi că astfel de armamente trebuie să fie necesare pentru Ucraina, nu trebuie să slăbească capacitățile de apărare ale armatei franceze și nu trebuie să escaladeze războiul cu Rusia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, deDavid Horowitz și Richard Poe,vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a subliniat că Ucraina nu a solicitat încă donarea de avioane și că o decizie în această privință va fi luată pe baza unor moțiuni oficiale în loc de zvonuri.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că Polonia se consultă cu aliații cu privire la continuarea ajutorului Ucrainei și nu a exclus posibilitatea de a dona aeronave Kievului. Cu toate acestea, președintele Joe Biden a declarat că SUA nu vor dona Ucrainei avioane de luptă F-16.

Propaganda rusă nu este inactivă. Posibila livrare a aeronavei a fost menționată de Yevgeny Buzhinsky, un general rus și fost șef al departamentului de cooperare internațională de la Ministerul Rusiei, care a amenințat că „bazele aeriene NATO vor deveni o țintă justificată pentru forțele ruse dacă vor fi disponibile pentru avioanele ucrainene”.

„Dacă țările NATO decid să-și implice forțele aeriene, acestea ar putea începe să opereze din bazele aeriene NATO din apropiere, în România și Polonia, de exemplu”, a continuat Buzhinsky, adăugând că bazele aeriene „devin o țintă care poate fi învinsă legal din punctul de vedere al dreptului internațional.”

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...