26.1 C
București
vineri, iulie 12, 2024
AcasăBucurestiStațiile de transport public din Capitală vor fi modernizate

Stațiile de transport public din Capitală vor fi modernizate

Articole Similare

Toate stațiile de transport public din București vor fi modernizate. 968 de stații STB vor fi dotate cu panouri digitale care vor afișa programul transportului public în timp real. Locuitorii Capitalei vor beneficia de stații moderne de tramvai, troleibuz sau autobuz cu sisteme de afișare a programelor de circulație. Primăria Municipiului București este liderul acestui proiect mare de infrastructură. Primăria Sectorului 2 anunță pe Facebook că acest proiect vine și în sprijinul persoanelor cu dizabilități, deoarece informațiile vor fi disponibile atât vizual, cât și audio.

 Se vor face investiții în:

  • panouri digitale cu sisteme de susținere,
  • software de management al panourilor digitale,
  • componente de software pentru conectarea sistemului finanțat la bazele de date existente.

PMB dorește implementarea uniformă a proiectului „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea București-Ilfov – Informarea călătorilor în stațiile de transport public” în toate sectoarele prin încheierea unui acord de parteneriat cu primăriile de sector. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene prin PNRR și va avea o valoare de 17,7 milioane de euro, fără TVA. Primăriile de sector vor contribui cu maxim 1 milion de euro fiecare.

PS2 declară că scopul acestui proiect este digitalizarea serviciilor de informare pentru călători din stațiile STB și îmbunătățirea atractivității sistemului de transport public. Proiectul prevede, de asemenea, adaptarea acestuia la nevoile persoanelor cu dizabilități prin dotarea stațiilor cu panouri digitale cu sisteme audio.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...