19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăExterneUcraina se așteaptă la o ”escaladare maximă” a războiului din partea Rusiei

Ucraina se așteaptă la o ”escaladare maximă” a războiului din partea Rusiei

Articole Similare

Nu mai este un secret faptul că Rusia plănuiește o nouă ofensivă masivă în Ucraina. Oficialii militari ucraineni se aşteaptă la o „escaladare maximă” din partea Rusiei a războiului în lunile următoare, a declarat un responsabil militar ucrainean postului britanic Sky News, citat miercuri de agenţia DPA.

 

Aproximativ jumătate din cei peste 320.000 de soldaţi mobilizaţi de Rusia la sfârşitul anului trecut ar putea lua parte la un nou asalt asupra Ucrainei, crede secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare a Ucrainei, Oleksii Danilov.

Vezi și Germania nu este o parte directă în războiul din Ucraina

„Îmi dau seama că principalele bătălii încă nu au venit şi vor fi anul acesta, în două sau trei luni. Acestea vor fi luni definitorii ale războiului”, anticipează responsabilul ucrainean. „Rusia se pregăteşte pentru o escaladare maximă”, adaugă acesta. „Ea îşi regrupează tot ce poate, face exerciţii şi instruieşte” trupele, remarcă oficialul citat.

„Acele ţări care ne ajută în lupta noastră au început să ne ofere ajutor maxim”, a mai spus Danilov, referindu-se la ajutorul militar oferit Ucrainei de statele occidentale, care caută acum modalităţi de a spori acest sprijin în timp ce conflictul din Ucraina intră într-o fază crucială înaintea dezgheţului de la sfârşitul iernii, când starea solului complică deplasările vehiculelor militare grele şi acţiunile ofensive.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...