28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăClujMăsuri de protejare a conductelor de apă la Gherla

Măsuri de protejare a conductelor de apă la Gherla

Articole Similare

Iată că luna februarie a început și pe meleagurile noastre cu ninsori și cu frig. Administrațiile locale sunt pregătite pentru astfel de situații și acționează cu toate mijloacele pentru a ține lucrurile sub control.

Nu fac excepție nici angajații Sucursalei Gherla a Companiei de Apă „Someș” SA, care chiar dacă este iarnă, au un front larg de lucru. Înainte de toate, odată cu scăderea temperaturilor supraveghează cu atenție rețeaua de apă de pe raza municipiului. Pe o lungime de 60 de  kilometri a  fost efectuată verificarea întregului sistem, urmărind mai ales izolarea țevilor, iar acolo unde au fost probleme, acestea au fost imediat remediate. Înghețul încă nu a afectat rețeaua de apă de pe străzile și cartierele orașului, asta și datorită controalelor periodice  efectuate de muncitorii sectorului apă-canal.

La sediul sucursalei gherlene de pe strada Liviu Rebreanu în fiecare dimineață are loc o  ședință operativă, unde sunt trasate cele mai urgente sarcini pe ziua respectivă, după care echipele de intervenții pleacă pe teren. Așa se întâmplă în fiecare zi și nu întâmplător la Gherla, în ultimii ani, în anotimpul friguros nu au fost probleme, așa cum și vara presiunea apei este bună și la nivelurile înalte ale blocurilor de locuințe din  cele trei cartiere mari ale orașului.

Așa cum ne-a informat directorul Vasile Morar, tot în această perioadă angajații Sucursalei Gherla a Companiei de Apă „Someș” SA mai lucrează și la extinderea rețelei de apă în satul Silivaș, localitate componentă a municipiului Gherla, dar și în satul Năsal din comuna Țaga. În această iarnă mai au în plan  introducerea apei  potabile din sursa Gilău și în alte localități rurale de pe Câmpie.

Chiar dacă se muncește în condiții grele, personalul de specialitate al sucursalei gherlene acționează conform graficului întocmit încă de toamna trecută.

Szekely Csaba

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...