7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăPrahovalibera.roMinistrul rus de externe, Serghei Lavrov, spune că Maia Sandu este dispusă...

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, spune că Maia Sandu este dispusă să se unească cu România și că Occidentul pregătește Moldova pentru a fi noua Ucraină / Reacția Chișinăului

Articole Similare

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este dispusă să se unească cu România și “se avântă” în NATO, informează TVR Moldova, citând Rador.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24, că Occidentul a pus ochii acum pe Republica Moldova pentru a avea rolul ”următoarei Ucraine”, în timp ce președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este ”pregătită, practic, pentru aproape orice”.

”Republica Moldova este acum luată în calcul pentru acest rol”, a mai spus ministrul.

Potrivit lui Lavrov, Occidentul ”a plasat” un președinte în fruntea Republicii Moldova, care ”este dornică să intre în NATO” și este pregătită ”practic, pentru orice”, inclusiv pentru unirea cu România.

În replică, MAE de la Chișinău a respins „categoric” afirmațiile lui Lavroc. În opinia lui Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAE de la Chișinău, declarațiile ministrului rus de externe fac parte din „deja cunoscuta retorică ameninţătoare” a diplomaţiei ruse.

„Ne dorim să amintim părţii ruse că drumul ales de R.Moldova este cel al aderării la Uniunea Europeană”, a spus Vodă, conform Agerpres.

Oficialul de la Chişinău a adăugat că moldovenii, indiferent de preferinţele lor geopolitice, „vor pace, libertate şi democraţie” şi şi-a exprimat convingerea că toate ţările din lume, inclusiv Rusia, „respectă decizia poporului moldovean”.

Republica „Moldova şi-a ales clar viitorul şi acest viitor este de a fi parte a lumii libere”, a concluzionat Vodă.

Parteneri