18.2 C
București
vineri, septembrie 13, 2024
AcasăExterneRăzboiul din Ucraina, ziua 344. Ucrainenii au atacat stația conductei de petrol...

Războiul din Ucraina, ziua 344. Ucrainenii au atacat stația conductei de petrol Drujba din Rusia

Articole Similare

Kamala Harris îl cam bate pe Trump în sondaje

Vicepreședinta democrată a Statelor Unite, Kamala Harris, îl conduce...

Lavrov: Occidentul permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă de acţiune

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, susține că...

67 de milioane de persoane au urmărit dezbaterea dintre Donald Trump şi Kamala Harris

Aproximativ 67,1 milioane de persoane au urmărit dezbaterea prezidenţială...

SUA, ameninţate de un ”shutdown”

Ameninţarea unei paralizii a statului federal reapare în Statele...

Războiul din Ucraina, ziua 344. Agenția de presă RIA a raportat că stația de pompare a petrolului Novozibkov a conductei de petrol Drujba din regiunea Briansk, din Rusia, a fost atacată din partea Ucrainei.

Războiul din Ucraina, ziua 344. Ucrainenii au atacat staţia conductei de petrol Drujba, anunţă agenția de știri rusă RIA citează un purtător de cuvânt al Transneft, care operează conducta, şi a spus: „Nu au fost victime în zona stației, iar pagubele cauzate de explozie au fost remediate. Conducta de petrol Drujba funcționează normal”.

Regiunea Briansk se învecinează cu Ucraina și se află la nord de regiunile Cernihiv și Sumî. Oleoductul Drujba merge din Rusia până în Belarus și este împărțit în ramuri care deservesc în continuare diverse destinații din Europa.

Când ajung tancurile americane Abrams în Ucraina

Tancurile americane Abrams ajung în Ucraina la finele acestui an, cel mai devreme, relatează presa din SUA. The Washington Post relatează că cele 31 de tancuri M1 Abrams anunțate oficial de președintele Joe Biden pentru Ucraina nu vor fi livrate direct din stocurile armatei americane.
Războiul din Ucraina
Acestea vor fi achiziționate prin Pachetul de Asistență pentru Securitatea Ucrainei și vor fi construite de la zero, fără armura specială din uraniu sărăcit, pe care americanii nu o vor căzută în mâinile rușilor. Este o procedură care va împinge procesul de livrare până către finele acestui an sau până la începutul anului viitor.

Vladimir Putin nu mai permite bombardarea regiunilor rusești de către Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat miercuri la o ședință de guvern că bombardarea regiunilor rusești din Ucraina nu trebuie permisă, iar aceasta este sarcina ministerului Apărării. Putin a mai subliniat că armata Rusiei trebuie să pună capăt bombardamentelor împotriva regiunilor rusești, efectuate dinspre teritoriul ucrainean.

Într-o reuniune guvernamentală, el a susținut că tirurile efectuate de armata ucraineană ar fi lăsat mulți oameni fără adăpost sau fără curent electric, informează presa internațională.

„Desigur, sarcina prioritară este de a elimina chiar posibilitatea acestor bombardamente. Dar asta este treaba departamentului militar”, a declarat Putin, potrivit unei informări publicate pe site-ul Kremlinului.

Președintele rus: „Mulți oameni s-au trezit într-o situație dificilă, și-au pierdut casele, au fost obligați să se mute la rude sau în locuri de reședință temporare, s-au confruntat cu întreruperi în furnizarea apei, căldurii și electricității”, a mai spus liderul de la Kremlin, potrivit The Guardian.

Herson a avut parte de „unele dintre cele mai intense bombardamente ale ruşilor

Potrivit informațiilor de la Ministerul britanic al Apărării se arată că în ultimele zile s-au înregistrat de-a lungul râului Nipru „unele dintre cele mai intense bombardamente ale ruşilor, de la începutul conflictului”.

„Acest lucru include bombardarea continuă a orașului Herson”, spune ministerul, adăugând că, în afara regiunii Donbas, Herson este orașul cel mai bombardat în acest război.
Războiul din Ucraina
„Raționamentul Rusiei nu este foarte clar. Comandanții urmăresc probabil să degradeze moralul civil și să descurajeze orice contraatac ucrainean de peste râu”, a adăugat ministerul britanic.

Marea Britanie, furnizarea de avioane occidentale nu este practică

„Aceste echipamente sunt sofisticate”, a declarat marți un purtător de cuvânt. „Nu credem că este practic să trimitem acele avioane în Ucraina”. Acesta a mai adăugat că prim-ministrul Rishi Sunak a susținut accelerarea sprijinului pentru Ucraina, după ce a finalizat o analiză conform căreia „un impas prelungit” în conflict ar fi în beneficiul Rusiei.

Unii aliați occidentali par să bată în retragere cu ideea de a furniza F-16 și alte avioane de luptă Ucrainei în ultimele 24 de ore. Joe Biden, președintele SUA, întrebat dacă țara sa va furniza F-16, a răspuns simplu „nu”, deși a subliniat mai târziu că va rămâne în discuții cu Ucraina cu privire la cererile sale de arme.
3
Kremlinul a declarat miercuri că rachetele cu rază mai lungă de acțiune incluse într-un pachet viitor de ajutor militar din partea SUA către Ucraina vor escalada conflictul, dar nu vor schimba cursul acestuia. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov , a mai spus reporterilor că nu există planuri ca președintele rus Vladimir Putin să poarte discuții cu președintele american Joe Biden, informează The Guardian.

Parteneri

O jandarmeriță a fost lovită în cap cu o talangă, la protestul fermierilor

Jandarmerița din Bucureşti a fost agresată în timpul unui...