34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăSportRomânia este prezentă la cea mai mare competiție de hochei pentru copii...

România este prezentă la cea mai mare competiție de hochei pentru copii din lume. Tinerii sportivi au doar sprijin privat

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

România va participa pentru a patra oară la cel mai faimos turneu de hochei pentru copii din lume, International Pee Wee Quebec Tournament. Echipa noastră, Team Wolves Romania, merge în Canada cu 14 sportivi, doi antrenori și doi team-manageri. Turneul începe săptămâna viitoare, pe 8 februarie și va ține până pe 19 februarie.

Fără sprijinul autorităților, dar datorită sponsorilor și părinților, România este acolo unde vor fi minim 200 mii spectatori la întreg turneul, și unde toate televiziunile vor fi prezente.

Echipele participante au în componență copii născuți în 2010 și 2011, fiind acceptați și cei din 2012.

Iată echipa noastră:

blank

Echipa este antrenată de Laszlo Kovacs. Acesta vine de la Brașov, fiind antrenorul categoriilor de vârstă U14 și U16 la echipa Corona Brașov. El este sufletul echipei, cel care a făcut posibil ca România să participe la ultimile trei ediții ale competiției. Antrenorul cu portarii este Rajmond Fullop. Acesta pregătește toate categoriile de vârsta de la echipa de la poalele Tâmpei. Managerii Team Wolves Romania sunt Dana Pușcașu și Dan Grigorescu.

Cel mai faimos turneu de hochei pentru copii

Québec International Pee Wee Hockey Tournament se desfăşoară anual în Canada, fiind o competiţie cu o tradiţie impresionantă, demarată sub denumirea de Championnats Mondiaux de Hockey Pee Wee şi reprezintă un Campionat Mondial al categoriei de vârstă U13.

Acest turneu a ajuns la a 63 a ediţie şi se bucură de participarea a peste 2.300 de copii din categoria de vârstă U13 ( anul naşterii 2010 sau mai mici), respectiv peste 120 de echipe din întreaga lume a hocheiului, repartizate în mai multe categorii valorice.

Turneul reprezintă o tradiţie şi o recunoaștere în lumea hocheiului. Vedete NHL, precum Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Patrick Roy, au participat ca juniori la turneul Pee Wee Quebec.

Prima participare, o poveste de succes

Întâia participare a unei echipe din România a avut loc în 2019. Atunci, ca și acum toată cheltuiala a căzut pe umerii părinților și a sponsorilor, fără nicio implicație din partea statului român (federație, minister etc.).

Team România a reușit să câştige grupa în care a fost repartizată, Inter B. Meciurile echipei noastre s-au disputat pe ‘Videotron Center’, o arenă impresionantă cu o capacitate de 18.200 locuri. La toate meciurile tinerilor noştri sportivi au asistat peste cinci mii de spectatori, având privilegiul ca în meciul câştigat în sferturi, la lovituri de departajare, să evolueze în faţa a peste 13.000 de suporteri, în care un loc important a reprezentat comunitatea românească din Canada. Aceştia au fost o importantă sursă de energie pozitivă pentru echipa noastră. După meciurile de foc din sferturi şi semifinale, câştigate fiecare la lovituri de departajare, meciul din marea finală a fost dominat destul de clar de către echipa noastră, învingând cu 3-1 pe Quebec NE Seigneurs.

O grupă superiară la a doua participare

După succesul răsunător și câștigarea grupei în care fusese admisă cu un an în urmă, în
anul 2020 echipa României a fost promovată în Grupa AA. În semifinale, puştii noştri au jucat cu Rive Nord Titans, scor 3 4 (0 1; 2 1; 1 2), după ce în sferturile de finală ale turneului trecuseră de Lynx Haute Bauce cu scorul de 7 4. Și în acest an proiectul a fost posibil cu implicarea părinților, la care s a adăugat sprijnul sponsorilor.

Prezență bună și la a treia participare

În 2021 turneul nu s-a ținut din considerente pandemice. Ediția a 62-a avut loc în 2022, iar echipa României a fost din nou prezentă. Isprava micilor noștri Lupi a fost victoria, 2-0, contra Pionniers du Nord-Ouest.

SPONSORI TEAM WOLVES ROMANIA – QUEBEC – PEE WEE TOURNAMENT 2023

SNGN ROMGAZ SA, ROMAQUA GROUP SA, FRANKLIN TEMPLETON, RENOVATIO TRADING, COS 2000 DISTRIBUTION SRL, TISSOT, BRUTARIA GRIVITA, TRANSILVANIA INVESTMENTS, S.C.A.D.T. SA, ALTIUS SRL,ALBINI PRASSA SRL, KRON AUTO PARK SRL, IATROS GRUP SRL, VTD PROFESSIONAL FREIGHT FORWARDING, FERMIUM BIT SRL, FEJER TOP,LINGEMANN BESCHAFFUNGSSYSTEME SRL, TEMAD CO, BAUER GINDELE INTERNATIONAL, AMRITA COM SRL, HARMOPAN SA, VTD PROFESSIONAL FREIGHT FORWARDING, UNIVERSUL COPIILOR, R.D.D. WIN SRL, PRO SOFT SRL, COMPIL SA.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.