19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăExterneTortură și crime de război comise de armata rusă în Ucraina

Tortură și crime de război comise de armata rusă în Ucraina

Articole Similare

Acuzațiile de interogatorii bestiale ale armatei ruse, în care bărbații sau soldații ucraineni au fost împușcați și amenințați cu viol, vin de la un ofițer rus. Konstantin Yefremov, cel mai înalt ofițer care a vorbit deschis despre crime și torturi, a declarat BBC într-un interviu exclusiv, că Rusia îl vede acum ca pe un trădător.

 

Pe un site din Sudul Ucrainei, Konstantin Yefremov a spus că ”interogatoriile, tortura, au continuat aproximativ o săptămână”.

Pe 10 februarie 2022, Yefremov ajungea în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în urmă cu nouă ani. El a fost șeful unei unități a celei de-a 42-a divizii de infanterie motorizată – și de obicei avea sediul în Cecenia, în Caucazul de Nord al Rusiei. El și oamenii săi au fost trimiși să ia parte la „exerciții militare”, spune el.

Pe 27 februarie, la trei zile de la invazia rusă, el spune că el și oamenii săi au primit ordin să se mute spre orașul Melitopol.

Vezi și Cameră de tortură descoperită în Harkov. Descoperire macabră a poliției ucrainene într-un container

Următoarele 10 zile au fost petrecute pe un aerodrom care fusese deja capturat de trupele ruse.

Yefremov descrie jafurile rușilor

„Soldații și ofițerii au apucat tot ce au putut. Au furat din avioane din toate clădirile. Un soldat a luat o mașină de tuns iarba. El a spus cu mândrie: „Voi lua asta casă și voi tăia iarba lângă cazarma noastră”.

„Butoaie, topoare, biciclete le-au îndesat pe toate în camioanele lor. Atâtea lucruri că nu mai încăpeau în camioane” spune Yefremov.

Tortură ca în evul mediu

Grupul lui Konstantin Yefremov s-a mutat în aprilie, în orașul Bilmak, la nord-estul Melitopol-ului. Acolo, el spune că a fost martor la interogatoriile și maltratarea prizonierilor ucraineni.

Își amintește o zi în care au fost aduși trei prizonieri.

„Unul dintre ei a recunoscut că este lunetist. După ce a auzit acest lucru, colonelul rus și-a pierdut mințile. L-a lovit, a tras pantalonii ucraineni în jos și a întrebat dacă este căsătorit. Da, a răspuns prizonierul.

-Atunci cineva îmi aduce un mop, spuse colonelul.

-Te vom transforma într-o fată și îi vom trimite soției video”.

vezi și Rușii pierd teren în Ucraina dar amenință Occidentul cu un nou război

Ororile au continuat!

Yefremov spune că colonelul rus a împușcat un prizonier în braț și în piciorul drept sub genunchi. Mai spune că oamenii săi l-au bandajat pe prizonierul ucrainean și s-au dus la comandanții ruși – „nu la colonel, era nebun” – și a spus că prizonierul trebuie să meargă la spital, altfel ar muri din cauza pierderilor de sânge.

Oficiul pentru Drepturile Omului al ONU a documentat cazuri de maltratare a prizonierilor în războiul din Ucraina. A intervievat peste 400 de soldați ucraineni și ruși.

„Din păcate, am constatat că există tortură și maltratare a prizonierilor de război de ambele părți”, spune Matilda Bogner, șefa echipei de monitorizare a ONU din Ucraina.

Cele mai grave forme de tortură sau maltratare pentru prizonierii de război din Ucraina apar de obicei în timpul interogatoriului, spune Bogner.

Prizonierii au fost supuși electrocutării și unei serii întregi de metode de tortură, spune ea, inclusiv agățarea oamenilor și bătaia lor.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...