1.3 C
București
duminică, decembrie 10, 2023
AcasăExterneUcraina va primi două drone Reaper MQ-9 de la General Atomics pentru...

Ucraina va primi două drone Reaper MQ-9 de la General Atomics pentru un dolar

Articole Similare

Ucraina va primi două drone Reaper MQ-9 pentru un dolar. Producătorul american de arme General Atomics încearcă să ajuta Kievul înaintea unei probabile ofensive rusești, relatează Wall Street Journal, citat de BBC. O astfel de dronă costă câteva milioane de dolari.

 

În același timp, Ucraina va trebui să cheltuiască aproximativ 10 milioane de dolari pentru pregătirea și livrarea dronelor, precum și aproximativ 8 milioane de dolari pe an pentru întreținere.

Casa Albă, care trebuie să aprobe acordul, precum și autoritățile ucrainene au refuzat să comenteze, notează ziarul american.

Un purtător de cuvânt al General Atomics a declarat că firma nu comentează acorduri specifice, dar crede că Ucraina are nevoie de echipamente precum Reaper.

„General Atomics discută de mai multe luni cu guvernul ucrainean despre nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei și rămâne pregătită să le ofere orice sprijin”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Mark Brinkley.

Vezi și Atacuri cu drone produse de Ucraina al baze aeriene rusești de lângă Moscova

În ultimul an, Statele Unite au furnizat Ucrainei peste 700 de drone de mici dimensiuni, inclusiv drone tactice Switchblade, amintește WSJ, dar Reaper este o dronă mult mai sofisticată, cu o rază de acțiune, viteză și capacități mai mari.

Reaper are o anvergură a aripilor de aproximativ 20 de metri, drona poate sta în zbor mai mult de 24 de ore și poate transporta arme. General Atomics oferă Ucrainei un model mai vechi MQ-9A Block 1.

Parteneri

Ministrul Agriculturii: România susţine introducerea NGT1 cu o condiţie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, precizează că România susţine introducerea...