14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăExterneDronele Quantum-Systems din Germania pleacă spre Ucraina

Dronele Quantum-Systems din Germania pleacă spre Ucraina

Articole Similare

Ucraina va primi în curând tancuri de luptă, dar și drone de recunoaștere din Germania. Ambele decizii au fost anunțate în aceeași zi, dar știrile că tancurile de luptă Leopard 2 vor fi livrate în cele din urmă armatei ucrainene au eclipsat pe cele a dronelor.

 

Mai exact, start-up-ul Quantum-Systems a primit o comandă mare pentru drone Vector de la Ministerul Apărării din Ucraina.

Drona de recunoaștere Vector s-a dovedit a fi un adevărat atu în războiul din Ucraina. Kiev a comandat 33 dintre ele la începutul lunii august a lui 2022 și a mai comandat încă 105 de atunci.

Primăvara trecută, CEO-ul Quantum-Systems și co-fondatorul Florian Seibel au declarat presei germane că un miliardar ucrainean i-a cerut drone pentru armata țării sale și că mai mulți alți oligarhi i-au urmat exemplul.

Dronele Quantum-Systems erau deja utilizate în Ucraina într-un moment în care mulți politicieni din Germania aveau încă îndoieli serioase cu privire la oportunitatea furnizării armelor către Kiev.

Dronele nu sunt însă arme ca atare, ceea ce explică aprobarea rapidă a exportului acordată de Ministerul German al Afacerilor Economice. Vehiculul aerian fără pilot cu decolare verticală cu elice (electric),  eVTOL UAV, are o lungime de 1,63 metri, o anvergură de 2,8 metri, și este utilizat pentru recunoașterea aeriană.

Vezi și Ucraina va primi două drone Reaper MQ-9 de la General Atomics pentru un dolar

Quantum-Systems are o durată de zbor de 120 de minute și poate transmite imagini video și date de la o distanță de până la 30 de kilometri, care este lungimea tirului de artilerie.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...