24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăBucurestiO nouă creșă se va deschide în Sectorul 2 al Capitalei, pe...

O nouă creșă se va deschide în Sectorul 2 al Capitalei, pe strada Ion Vlad

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

Primăria Sectorului 2 va deschide curând o nouă creșă pe strada Ion Vlad din Sectorul 2. Lucrările la imobilul ce va găzdui această unitate au început. Creșa va avea o capacitate de 110 locuri pentru copii și va avea un buget de 20 de milioane de lei. La ședința Consiliului Local din 2 februarie 2023, s-a adoptat hotărârea prin care imobilul din strada Ion Vlad nr. 3-5, cu o suprafață de 7.920 mp, va fi trecut din administrarea DGASPC Sector 2 sub tutela Direcției Generale de Administrare a Patrimoniului Imobiliar (DGAPI) Sector 2.

Creșele din Sectorul 2 nu mai fac parte din activitățile DGASPC. Această schimbare a fost făcută deoarece clădirile în care funcționează aceste creșe sunt deja administrate de DGAPI. Acest transfer permite începerea construcției noii creșe. Finanțarea lucrărilor pentru noua creșă din strada Ion Vlad din Sectorul 2 vine din fonduri europene prin PNRR și suma alocată proiectului este de 20 de milioane de lei. Construcția acestei creșe va oferi acces la educație pentru 110 copii în vârstă de preșcolari. Primarul Radu Mihaiu transmite că noua unitate va fi dotată cu facilități moderne:

  • Spălătorie,
  • Bucătărie,
  • Un cabinet medical propriu.

Noua creșă din strada Ion Vlad din Sectorul 2 va fi dotată cu o sală multifuncțională și va avea amenajate mai multe locuri de joacă în jurul clădirii. Materialele folosite în construcție vor fi cele mai moderne de pe piață. Anul trecut, din cauza lipsei de locuri în creșe din București, peste 2.000 de copii nu au putut fi înscriși în unități. În ultimii 10 ani, nu au fost construite creșe în Sectoarele Bucureștiului, în ciuda creșterii cererii, potrivit sursei HotNews.ro. În Sectorul 2, un număr de 468 de copii nu au putut fi înscriși la creșă în anul 2022, din cauza unui număr insuficient de locuri disponibile (395 de locuri anunțate în luna august).

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat semnarea contractului de construcție pentru noua creșă din strada Ion Vlad anul trecut. El a prevăzut că aceasta va fi finalizată cel mai probabil în 2023. În plus, primarul a solicitat fonduri din PNRR pentru un alt proiect de creșă în zona Floreasca, care va avea o capacitate de 40 de locuri în curtea liceului „C. A. Rosetti”.

„Intenționăm să extindem la un număr de 4 grădinițe corpurile cu învățământ antepreșcolar. Cele care țintesc intervalul de vârstă 2-3 ani. Realitatea este că cea mai mare nevoie este pentru acest interval deoarece mamele pot sta acasă până la 2 ani, iar copii pot intra la grădiniță începând cu vârsta de 3 ani, deci avem acest interval neacoperit, iar familiile trebuie să se descurce. Cu fiecare ocazie pe care o avem încercăm să găsim soluții”, a mai spus primarul.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...