35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneBombardamente rusești haotice asupra Ucrainei

Bombardamente rusești haotice asupra Ucrainei

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Sâmbătă, a doua zi după ce Occidentul a promis că va livra arme cu rază de acţiune mai lungă Kievului, Ucraina a fost ţinta a numeroase bombardamente haotice ruseşti. Armata ucraineană afirmă că a reuşit să contracareze și un atac asupra Bahmutului, un oraş din est pe care preşedintele ucrainean l-a numit „fortăreaţă”, relatează AFP.

 

„Inamicul se regrupează în anumite zone. Îşi concentrează principalele eforturi pe desfăşurarea de operaţiuni ofensive în direcţiile Kupiansk, Lyman, Bahmut, Avdiivka şi Novopavlivka”, în estul Ucrainei, a declarat Ministerul ucrainean al Apărării.

În regiunea de est a Doneţk, tiruri de artilerie „masive” au vizat sâmbătă dimineaţa Avdiivka, pe linia frontului, după ce oraşul Kramatorsk a fost lovit peste noapte de rachete, au informat autorităţile ucrainene.

În ultimele 24 de ore, doar în sudul provinciei Zaporojie, au căzut obuze asupra unor „infrastructuri civile” situate pe teritoriile a 26 de localităţi, potrivit surselor citate.

Dronele Quantum-Systems din Germania pleacă spre Ucraina

Bombardamentele au continuat la Herson, un oraş important din sud capturat şi apoi abandonat de ruşi şi unde o persoană a fost ucisă şi alta rănită vineri.

Statele Unite au anunţat vineri un nou pachet de ajutor militar, de 2,2 miliarde de dolari, destinat Ucrainei şi care include rachete care vor putea, practic, dubla rază de acţiune a forţei de lovire ucrainene împotriva ruşilor.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...