21 C
București
vineri, septembrie 22, 2023
AcasăActualitateCe se întâmplă cu facturile la curent în luna februarie. Noi precizări...

Ce se întâmplă cu facturile la curent în luna februarie. Noi precizări din partea furnizorilor de energie

Articole Similare

Skoda a fabricat trei milioane de SUV-uri

Skoda este într-o atmosferă de sărbătoare, deoarece SUV-ul...

Lexus nu renunță la berline, deoarece cererea încă există

Pentru prima dată în istorie, SUV-urile au reprezentat...

Accesorii esențiale pentru motociclete: Un ghid cuprinzător pentru motocicliști

Atunci când ești pasionat de motociclete, îți dorești...

Se anunță schimbări majore la curent în luna februarie, iar clienții trebuie să știe ce are de făcut fiecare furnizor în parte.

Mai exact, conform ultimelor reglementări, furnizorii de curent din România sunt obligați să precizeze o serie de noi informații utile pe facturile de curent, precum datele de identificare și de contact ale furnizorului, inclusiv o linie telefonică de asistență pentru clienți, dar și informații referitoare la intervalul în care clientul poate transmite indexul, precum și comparații în ceea ce privește consumul.

Noul regulament al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, spune clar că toți furnizorii de curent vor trebui să includă pe factură date de contact ale acestora, numărul de telefon, o adresă de email sau un formular care va putea fi completată online.

Ce se întâmplă cu facturile la curent în luna februarie. Noi precizări din partea furnizorilor de energie

În același timp, furnizorii vor trebui să prezinte date referitoare la intervalul de timp în care românii pot trimite indexul autocitit. Acest interval nu trebuie să depășească cinci zile, notează Antena 3.

Totodată, pe lângă aceste schimbări, alături de factură, românii vor primi și anumite anexe. De exemplu, o anexă care va face o comparație între consumul din acest an și consumul din aceeași perioadă a anului trecut dar și o comparație între consumul clientului, dar și al unui client mediu din aceeași categorie.

Trebuie menționat că aceste prevederi vizează atât la clienții casnici, cât și la furnizori, dar și la operatorii de distribuție, transport și sistem.

Parteneri